Melanom - kožni rak, ki ga lahko opazimo!

Evropski teden boja proti melanomu bomo letos v Sloveniji obeležili v tednu od 9. do 16. maja 2014. Projektu Teden boja proti melanomu se letos pridružuje tudi Slovenska policija.

9. 5. 2014

Projekt TEDEN BOJA PROTI MELANOMU, ki ga Združenje slovenskih dermatovenerologov v sodelovanju z La Roche-Posay organizira že 7. leto, pomembno prispeva k večjemu poznavanju problematike melanoma med Slovenci in uspešnejšemu zdravljenju. Svoje poslanstvo letos nadaljujejo pod geslom Kožni rak lahko opazimo! in poleg izobraževanja zagotavljajo tudi preventivne preglede kožnih znamenj za člane Sindikata policistov Slovenije, ki so zaradi narave svojega dela pogosto izpostavljeni soncu.

Melanom lahko opazimo

Melanom je najmanj pogosta oblika kožnega raka, a zato najnevarnejša, saj se hitro razširi v sosednja tkiva in različne organe, pojavi pa se tudi pri mlajših osebah. Obenem je melanom ena redkih bolezni, ki jo lahko dejansko opazimo in pravočasno ukrepamo.

melanom

Vsako leto več kot dvema milijonoma svetovnega prebivalstva diagnosticirajo kožni rak. Glede na poročilo organizacije Združenih narodov pa se bo ta stalno naraščajoča številka med letoma 2000 in 2015 še podvojila v državah, kjer je večina prebivalstva belopolta.

Zaščitimo policiste

Združenje slovenskih dermatovenerologov in La Roche-Posay letošnje leto v okviru projekta TEDEN BOJA PROTI MELANOMU poleg izobraževanja širše javnosti posebno pozornost namenjata policistom.

Člani Združenja slovenskih dermatovenerologov bodo v Tednu boja proti melanomu po celotni Sloveniji odprli vrata svojih ordinacij za prostovoljne preglede policistov, ki so člani slovenskega Sindikata Policistov in jih po prvih ocenah pregledali okrog sto.

Dodatne informacije na spletni strani www.melanoma-day.com