Masaže od A do Ž

Masaže niso le razvajanje, temveč tudi sprostijo, pomagajo odpravljati blokade v telesu in so idealna terapija za lepo kožo. Poiskali smo 25 masaž in prav vse preizkusili, da boš lahko odkrila, katera je v tem trenutku prava zate.

30. 10. 2008

Vsaka masaža bo naredila nekaj dobrega za tvoje zdravje in vsaka se določenim težavicam posveti na svoj način. Vsem pa je skupno to, da te pomirijo, sprostijo, pospešijo pretok krvi in izločanje strupov iz telesa, pomlajevalno delujejo na kožo in na duha. Ko iščeš masažo zase, se najprej vprašaj, kaj si želiš – sprostitev, poživitev, gnetenje mišic, nekaj eksotike ali razvajanja … Nato se odloči za salon in maserja. Saj veš – tudi pri maserjih je tako, da za najboljše izvemo od prijateljev, znancev, sodelavcev in se jih potem držimo kot klopi. Najboljši maser je tisti, ki prisluhne tebi, tvojemu telesu in njegovim potrebam in ki ti je blizu po srcu.

Afriška masaža Woa Inkaba:

Trajanje: 80 min.

cena: 69 €

Wellness Živa

www.wellness-bled-slovenia.com

Poživljujoča masaža celotnega telesa, obraza in stopal. Obstajajo štiri vrste: antistresna, poživljajoča, vlažilna in anticelulitna. Preizkusila sem anticelulitno z olji iz cimeta, kavovca in pomaranče. Masaža izboljšuje prekrvavitev in pomaga pri izločanju strupov iz telesa ter je krasna dopolnitev shujševalnih programov.

Barberska (berberska) masaža:

Trajanje: 70 min

cena: 44 €

Masažni salon AM

www.masaza-am.com

Antistresna masaža, ki odpravlja mišično napetost, razstruplja telo in sprošča negativno energijo (kot da bi jo stopilo olje). Masira se z naravnim hladno stiskanim arganovim oljem z žafranom, ki na kožo deluje pomlajevalno, saj vsebuje veliko vitamina E, ki je močan antioksidant. Kožo naredi mehko in svilnato.

Cultural Pacific Body Work:

Trajanje: 60/90 min.

cena: 50/60 €

Klub salsa libre academia,

www.salsalibre.net

Je kot masaža oceanov – njeno delovanje je nežno kot voda, a globoko kot ocean. Terapevt se ves čas giblje okrog osebe, ki jo masira. Ritem gibanja in dihanja ustvarja ples življenja, v telesu se poveča krvni pretok, razširijo se žile, okrepi limfni sistem, celice so preskrbljene s hrano in kisikom, sprostijo se mišične napetosti in krči. Iz telesa se začnejo izločati škodljive snovi, omilijo se bolečine, vnetja, poškodbe tkiv in otekli sklepi.

Čokoladno razvajanje

Trajanje: 70 min.

cena: 56 €

Welness Harmonija

www.harmonija.eu

Masiranje s topljeno čokolado hrani kožo in duševno sprosti, obenem pa se povečuje hormon sreče. Med masažo sem odplavala v drug svet. Vse je bilo tako lepo, nežno, brez hitenja. Privošči si čokoladno razvajanje, saj moraš doživeti masažo s svojo najljubšo sladkarijo.

Delna aromaterapija (glava in hrbet)

Trajanje: 45 min.

cena: 42 €

LifeClass

www.lifeclass.net

Aromaterapija glave in hrbta je terapevtska masaža, ki s kombinacijo eteričnih olj in masaže sprošča ter odpravlja blokade v energetskih točkah vratu, hrbta, ledvenega dela in medenice. Je izredno sprostilna in pomirjujoča.

Energijska

Trajanje: 80 min.

cena: 38 €

Atelje za lepoto in zdravje

boza.jemc@telemach.net

Čudovita sprostitev, prilagojena vsakemu posamezniku, ki ravno prav zgnete mišice, neboleče odpravlja vozličke, pospeši krvni pretok, obnovi energijo, vrne voljo do življenja tudi v najbolj mračnih dneh in očisti tvoje čakre, ki se spet začnejo vrteti v pravo smer. Vključuje masažo celotnega telesa in nog ter harmoniziranje s samo seboj.

Flowd

Trajanje: 60 min.

cena: 45 €

Sunny studio

www.sunny.si

Masaža za boljšo prekrvavitev vzpodbuja in krepi imunski sistem. Z uporabo te­hnike limfne drenaže in posebnih aromatičnih balzamov učinkovito odpravi občutek težkih nog. Je idealna sprostitev po naporu in stresu.

Gomming

Trajanje: 120 min.

cena: 80 €

Salon Felicitas

www.masaza-felicitas.si

Zgladi, poživi in okrepi kožo in podkožje, drenira in izboljša presnovo, bogata maska iz soje pa vzpodbuja sintezo kolagena in elastina v vlaknih. Začne se v savni, nadaljuje z encimskim pilingom, sledi nanos bogate maske za telo iz soje, nato masaža, spet savna, prhanje in še ena masaža z bogatim sojinim oljem. Po masaži sem se počutila lažja za dva kilograma ter ponosna lastnica nove, bolj napete kože.

Holistični vrelec

Trajanje: 30 min.

cena: 110 €

Vrelec Brdo

www.brdo.si

Delna masaža hrbta s holističnim oljem (dr. Hauschka) za par. Poleg masaže lahko uživata v finski in turški savni, jesta sadje, pijeta eko pridelane sokove ali čaje, pripada pa vama tudi stimulativna rožmarinova kopel. Lahko se razvajata tudi v masažnem bazenu ali se sprehajata po bazenčku s kamni – to je nekakšno knajpanje.

Indijska

Trajanje: 90 min.

cena: 80 €

Vrelec Brdo

www.brdo.si

Masaža, ki sledi prijetnemu čiščenju kože s pilingom, z obilico zeliščnega olja, ki ga maser vmasira v telo, sprosti, vzpostavi ravnovesje energij, pomaga v stresnih situacijah, poveča življenjsko moč in koncentracijo.

Jaja masaža

Trajanje: 50 min.

cena: 45 €

PE Studio Zdravje

www.masaza-zdravje.com

Protibolečinska masaža, predhodnica akupunkture, poimenovala bi jo tudi terapija ščipanja. Po masaži bolečega predela terapevt na kožni del pripne precej močno ščipalko, kjer ostane od 2 do 3 minute, med katerimi naj bi minili bolečina, povzročena s ščipalko, in prvotna bolečina. Masaža je namenjena tistim, ki imajo bolečine in jih je vnaprej pregledal zdravnik.

Klasična masaža

Trajanje: 60 min.

cena: 54 €

Kozmetični salon Atlantis

www.vodnomesto.si

Namenjena je sprostitvi, zmanjševanju stresa in pospešitvi pretoka krvi. Pritiski pri gnetenju so prilagojeni posamezniku.

Limfna drenaža

Trajanje: 75 min.

cena: 60 €

Masaža Felicitas

www.masaza-felicitas.si

Terapija vzpostavlja učinkovitejše delovanje limfnega sistema in pomaga pri težavah s pretokom limfnega sistema, pri čemer odpravlja motnje v presnovi, ki nastanejo kot posledica ostankov odpadnih snovi v organizmu. Ureja presnovo in pomaga pri težavah z debelostjo in s celulitom.

Medena

Trajanje: 70 min.

cena: 56 €

Welness Harmonija,

www.harmonija.eu

Medene sanje bodo poživile, zgladile, navlažile in zmehčale tvojo kožo (če je izsušena, utrujena, neelastična in pod stresom, ti bo še posebno hvaležna za čebeljo nego) na obrazu in telesu, pospešile celjenje morebitnih ranic in vzpodbudile obnavljanje celic. Malce drugačna in zelo sladka sprostitev!

Nano masaža

Trajanje: 60 min.

cena: 60 €

Nano vizija

http://nanovizija.net/nano/

Pri tej energijski masaži se uporablja življenjska energija, ki vzpostavlja fizično in čustveno ravnovesje telesa. Energijo sem čutila globoko tam, kjer je polzela maserkina dlan, prihajala je v različnih intervalih. Masaža odpravlja blokade, bolezni in depresije. Tudi če boš na masažo prišla zelo napeta, boš domov odšla popolnoma sproščena.

Orientalska masaža stopal in dlani

Trajanje: 50 min.

cena: 41 €

Wai Thai

www.lifeclass.net

Stimulira refleksne točke na stopalu in dlaneh in s tem zdravi človeka kot celoto, saj uravnava energije in pomirja. Masaža je zelo sproščujoča.

Pisan oktober

Trajanje: 70 min.

cena: 40 €

Masažni kotiček

www.masaznestoritve.si

Kombinacija terapevtske masaže hrbtenice, anticelulitne ali športne masaže nog in klasične masaže stopal. Masaža je močna, na trenutke rahlo boleča – maser te na to opozori in raven bolečine prilagaja tvojemu bolečinskemu pragu oziroma te postopoma pripravi do tega, da lahko brez težav preneseš močnejše masažne prijeme.

Razstrupljevalna masaža z meto

Trajanje: 75 min.

okvirna cena: 45 €

Vodni Park Bohinj, d. o. o.,

www.bohinj-vodni-park.si

Pogovoru ob skodelici čaja, pilingu in prhanju sledi masaža z eteričnim oljem mete, timijana in koprca, ki te razstrupi, osveži in ti da nov val energije, poleg tega pa stimulira tudi povrhnjico in mišični tonus.

Službena

Trajanje: 20 min.

cena: 20 € na osebo

Studia Moma

www.moma.si

Je masaža na masažnih prenosnih stolih, ki jih maserji prinesejo s seboj v tvojo službo (če se zberete s prijateljicami ali razširjeno družino, pa tudi domov). Skozi obleko sprostijo najbolj obremenjene predele vsakega posameznika, pri tem pa zmanjšajo mišično napetost, izboljšajo pretok krvi, sprostijo živčevje ter prispevajo k izločanju strupenih snovi. Po masaži se bo vsa ekipa lažje in z več volje osredotočila na delo.

Športna masaža:

Trajanje: 60 min.

cena: 35 €;

Vita center, d. o. o.

www.vitacenter.si

Namenjana je športnikom in aktivnim rekreativcem, saj služi pripravi in ohranjanju forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preventivi in odpravi možnih poškodb. Naš sodelavec je bil navdušen nad tem, da ga med masažo in po njej ni nič bolelo: “Kljub splošnemu prepričanju, da je športna masaža boleča, to ni nujno, saj dober maser zna kombinirati prvine različnih masaž.”

Tajska masaža z aromatičnimi olji

Trajanje: 80 min.

cena: 65 €;

Sense Wellness Club

www.sense-club.com

Kombinacija tradicionalne tajske masaže in masaže z aromatičnimi olji z dodanim osvežilnim in protibolečinskim tretmajem hrbta; maser stimulira akupresurne točke, pri tem pa uravnava in vzpodbuja pretok energije ter odpravlja stres. Glajenje z aromatičnimi olji blagodejno učinkuje na kožo in te odpelje v stanje blaženosti.

Utrujene noge

Trajanje: 60 min.

cena: 42 €

salon Cat

www.cat.si

Pri tretmaju proti utrujenim nogam ali wellness pedikuri se menjata toplo in hladno, ki vzpodbudita krvni pretok, sprostita, delujeta proti zastajanju vode v nogah. Je idealna terapija tako za utrujene noge kot tudi za nosečnice in ob vročih poletnih dneh.

Vinska masaža:

Trajanje: 50 min.

cena: 35 €

Terme Ptuj, Valens Augusta Wellness

www.terme-ptuj.si

Masaža z vinskim oljem in toplimi grozdnimi blazinicami je sproščujoča masaža z vinskim oljem, ki kožo nahrani ter jo naredi prožno in čvrsto. Ne boj se, po njej se ne bodo nate lepile vinske mušice, saj olje nima vonja po vinu, temveč diši prijetno sprostilno. Kaj ko bi martinovo letos preživela nekoliko drugače?

Z bambusom

Trajanje: 45 min.

cena: 42 €

Grand hotel Toplice – Studio Luisa

www.hotel-toplice.com

Kraljevska masaža z bambusom je nežna masaža v čudovitem ozračju, ki te bo popeljala v svet eksotične sprostitve in uravnoteženih občutkov. Odpravila bo stres, se posvetila problematičnim delom in z najboljšimi sestavinami bambusovih cvetov in vodne lilije obogatila tvojo kožo.

Ženska

Trajanje: 55 min.

cena: 42 €

Biti ženska

www.bitizenska.org

Masaža za ženske združuje čiščenje in masažo z rožno vodo, ki izvira iz starega egiptovskega ženskega obreda, masažo stopal in globinsko sprostitev z indijanskimi svečkami za ušesa, ki so jih uporabljala že starodavna ljudstva iz sibirskih step in ameriški Indijanci. Namenjena je vzpodbudi in zavedanju telesa, čustev in vzorcev. Energetsko čiščenje in pogovor pretvorita težave v pozitivno naravnanost. Je tretma za ženske, ki iščejo starodavno znanje in žensko modrost.

Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri