Križi in težave sladkosnedih

“Ali lahko prehrana vpliva na nastanek glivične okužbe?”

30. 11. 2009

Čeprav ni dokaza, da bi prehrana povzročala glivične okužbe, lahko enostransko prehranjevanje ter uživanje sladkarij in prečiščenih ogljikovih hidratov v velikih količinah ustvarja ugodne pogoje za njihov pojav, menijo strokovnjaki.

Sladkor imajo rade

Glivična okužba se pojavi, ko se mikroskopsko majhni organizmi, ki so naravno prisotni v nožnici, prekomerno razmnožijo. Njihovo razrast spodbuja sladkor, ki ga tudi glivice naravnost obožujejo.

A glavni razlogi so drugje

Sicer pa je bolj verjeten vzrok za nastanek okužbe vlaga in pomanjkanje zraka zaradi nošenja pretesnih oblačil in mokrih kopalk.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri