Križi in težave sladkosnedih

“Ali lahko prehrana vpliva na nastanek glivične okužbe?”

30. 11. 2009

Čeprav ni dokaza, da bi prehrana povzročala glivične okužbe, lahko enostransko prehranjevanje ter uživanje sladkarij in prečiščenih ogljikovih hidratov v velikih količinah ustvarja ugodne pogoje za njihov pojav, menijo strokovnjaki.

Sladkor imajo rade

Glivična okužba se pojavi, ko se mikroskopsko majhni organizmi, ki so naravno prisotni v nožnici, prekomerno razmnožijo. Njihovo razrast spodbuja sladkor, ki ga tudi glivice naravnost obožujejo.

A glavni razlogi so drugje

Sicer pa je bolj verjeten vzrok za nastanek okužbe vlaga in pomanjkanje zraka zaradi nošenja pretesnih oblačil in mokrih kopalk.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri