Kozmetika - s čim zares hraniš svoje trepalnice, nohte in lase?

Konvencionalni kozmetični izdelki so škodljivi za naše zdravje, v zanimivem prispevku o kozmetiki trdijo Ekologi brez meja.

16. 6. 2013

"Tako kot se naše telo čisti in iz kožnih por prehajajo toksini iz telesa, tako toksini prehajajo skozi kožo tudi v limfni sistem in nato v krvni obtok. To nam slabi imunski sistem in tako zbolimo. Predvidevam, da nobenemu od vas ne bi na kraj pameti padlo, da bi se šel kopati v bazen poln nafte. A vendar se vsak dan kopate v njem, če uporabljate sintetično kozmetiko. Vsebina deklaracij je na večini konvencionalnih kozmetičnih izdelkih težko razumljiva, saj so zapleteni kemični izrazi za navadnega smrtnika precej trd oreh, pogosto pa tudi sama sestava izdelka ni napisana berljivo. Če bi tam pisalo nafta, nam 'ne bi dišalo', če pa piše Parafinum Liquidum, mineralno olje, Vaselinum in podobno, pa dobimo občutek, da jim lahko zaupamo. Pa jim res lahko?"

Več o tem, da kozmetične industrije nihče ne nadzoruje, saj se z njo ne ukvarja ne Ministrstvo za zdravje (ker ne gre za zdravila) in tudi ne Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (ker ne gre za prehrano), pa tudi o vseh zdravju škodljivih dodatkih v konvencionalni kozmetiki in njihovem vplivu na zdravje si preberi na spletni povezavi Katera kozmetika je prijazna uporabniku in okolju?