Korekcijska operacija oči ni le za pogumne

Se odločaš za korekcijsko operacijo oči z laserjem, vendar kolebaš, ker te je operacije strah? Kaj pa, če bi šlo kaj narobe? Bo bolelo?

10. 3. 2014 | Promocijsko sporočilo

Po odgovore na ta pogosta vprašanja, s katerimi se soočajo ljudje z dioptrijo, ki razmišljajo o lasersko korekcijski operaciji oči, smo poiskali pri strokovnjaku s klinike Svjetlost v Banja Luki - njihovem glavnem oftamologu - zdravniku Bojanu Kozomaru:

Ali obstaja kakršnakoli možnost, da operacija povzroči poškodbo vida ali očesa?

  • Absolutno ne. Lasersko odstranjevanje dioptrije je popolnoma varno za vid in oko. Ob tem ni nobenega tveganja za poškodbo.

Kolikšno dioptrijo lahko odstranimo lasersko?

  • Lasersko lahko odstranimo dioptrijo od -10 do +6 ter dioptrije 6 astigmatizma.

Ali je proces boleč? Koliko časa traja proces rehabilitacije?

  • Proces je popolnoma brez bolečin. Opravlja se z anestezijo s kapljicami. Imamo najsodobnejši laser (Allegretto WaveLight 400 Hz), s katerim odstranimo dioptrijo v pičlih dveh sekundah, zaradi česar se lahko pacient vrne k vsakdanjim opravilom že po 2 dneh.

Ali so vsi, ki nosijo očala ali leče, primerni za operacijo?

  • Operacija je primerna za vse, le za mladoletne, nosečnice in paciente s kroničnimi boleznimi oči (očesni pritisk, brazgotinaste spremembe na roženici ipd.) ne.

Ali vaša klinika razpolaga s certifikati evropskega standarda?

  • Seveda. Zelo smo ponosni na priznanje ISO 9001:2008, saj potrjuje našo kakovost in nam ponuja dodatne možnosti. Tako lahko nastopamo tudi na širšem, evropskem in svetovnem tržišču zdravstvenih storitev. Naša partnerja za Evropo sta Jelena in Blaž Ćeklić iz Zavoda Z.E.U.S.

Več informacij na: zeussvetovanje.com/klinika-svjetlost/