Konopljino olje za zdravje

Si vedela, da je konoplja dobra tudi za planet? Raste skoraj povsod, brez potreb po pesticidih ali umetnih gnojilih, kar je koristno tako za prst kot za zrak.

Konopljino olje za zdravje (foto: shutterstock) shutterstock
12. 1. 2013

S tem jo uvrščamo med najkoristnejše rastline na svetu, saj se uporablja v gradbeništvu, vrvarstvu, papirni industriji in seveda prehrani.

Čisto zdravje

oljeBiološko pridelano, hladno stiskano in hladno filtrirano olje iz semen jedilne konoplje PlanetBIO vsebuje idealno razmerje (3 : 1) esencialnih maščobnih kislin omega 6 in 3, ki so potrebne za naše zdravje.

Vsebuje tudi 'super maščobo' GLA (večkrat nenasičena gamalinolenska maščobna kislina). Je odličen vir vitamina E (100-150 mg/100 g) in ima najvišjo vsebnost mnogonenasičenih maščobnih kislin med rastlinskimi olji.

V nasprotju s svojo kontroverzno sorodnico marihuano konoplja ne vsebuje tetrahidrokanabinola (THC) in zato tudi nima psihoaktivnih učinkov.

Številne koristi

Na spletni strani konopljinoolje.net smo našli nekaj dobrodejnih učinkov konopljinega olja: bolezni srca in ožilja, preprečevanje strjevanja krvi, izboljšanje rasti las, izboljšana regulacija metabolizma, pomaga pri vnetjih mehurja, luskavici, vnetju sklepov, osteoporozi, alergijah, predmenstrualnem sindromu, stimulira kožo in drugo.