Kondom kataklizma

Prva pomoč: kaj storiti, če poči ali se sname.

23. 8. 2010

Čim prej se umij

V takšnem nesrečnem primeru se čim prej odpravi pod tuš in z blagim šamponom pod curkom vode umij svoje V-področje. A ne pretiravaj, saj lahko s tem uničiš svojo naravno vaginalno floro, zaradi česar področje postane še bolj občutljivo.

Obišči ginekologa

Razloži mu, kaj se je zgodilo, ter prosi za tabletko ‘dan potem’, ki, zaužita v roku 72 ur, v 89 odstotkih preprečuje zanositev.

Testirajta se

Ginekologa prosi tudi, da naredi test spolno prenosljivih bolezni, pa čeprav obstaja najmanjši sum. Če imaš stalnega spolnega partnerja in si v resni zvezi, lahko ta korak tudi preskočiš.

Preventiva

Da bi v prihodnje preprečila takšne neljube dogodke, kondoma ne nosi s seboj v denarnici, pazi, da ga ne poškoduješ z nohti, preveri, da rok uporabe ni pretekel in v primeru premajhne vlažnosti uporabljaj kondomu prijazen lubrikant.

Ne boš verjela − v redkih primerih ga lahko poškodujejo tudi ostre dlačice.

P.S. Si vedela, da beseda kataklizma izhaja iz grške besede ‘kataklysmos’ (potop) in je naziv za katastrofo velikih razmer?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri