Ko nastopi depresija ...

Turobni in kratki zimski dnevi, ob katerih se zaradi mraza pogosteje zadržuješ doma, so kot nalašč za pojav depresivnih čustev. Da ti ne bi škodovali, ukrepaj pravočasno!

7. 1. 2009

Če začutiš, da te preplavljajo neprijetna čustva in da si se začela zapirati sama vase, čeprav si bila vedno zgovorna in odprta punca, poišči pomoč najprej pri svojcih ali prijateljih. Zaupaj jim, kaj se dogaja s tabo in jih prosi za razumevanje, če je potrebno pa naj ti pomagajo poiskati tudi strokovno pomoč.

Pomagaj si sama

V teh težkih trenutkih ti lahko že ena sama oseba, ki ti je blizu, pomaga iz začaranega kroga negativnih misli, če te spodbuja ali se ti pridruži pri dejavnostih, ki te veselijo. A zavedati se moraš, da si lahko povsem in uspešno pomagaš le sama! Zato si zastavi cilj, ki ga boš v določenem času uresničila – a ta naj bo izvedljiv. Zadaj si, da se mu boš približevala po korakih in da se boš za vsak nov korak tudi nagradila. To te bo navdalo z občutki uspeha in ti prineslo obilico zadovoljstva.

Družba te bo spravila v dobro voljo

Čeprav si v teh turobnih dneh najraje sama doma, se čim večkrat odpravi v svet – med ljudi, s katerimi si v preteklosti doživljala lepe trenutke. Lahko pa se znajdeš in jih povabiš k sebi domov – tako se boš zamotila s pospravljanjem in pripravami okusnih prigrizkov, ki jih boš postregla ob prihodu gostov.

Poskrbi za svoje dobro počutje

Da boš zmogla premagati negativne misli, ne pozabi na svoje osnovne potrebe – dovolj spanja, zdravo prehrano in veliko rekreacije. Vse to ti bo dalo veliko nove energije za pozitivno razmišljanje in dobro počutje v lastnem telesu. In turobne misli se bodo razblinile kot jutranja megla.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri