Keglove vaje - zanj in zanjo!

Keglove vaje se imenujejo po dr. Arnoldu Keglu, ki je nekaj let po drugi svetovni vojni objavil svoje ugotovitve, da s stiskanjem mišic medeničnega dna lahko brez kirurškega posega v veliki meri odpravimo težave z uhajanjem urina (inkontinenco), bolečinami v križu, težavami z erekcijo in uriniranjem.

4. 4. 2012

Keglove vaje ali stisk medeničnega dna je zelo koristna in dobrodošla vadba tako za moške kot ženske.

"Že v porodnišnici nas zdravniki opomnijo, naj novopečene mamice takoj začnejo izvajati omenjene vaje, da bi se nožnica po porodu hitreje zožila in vrnila v prvotno stanje, ker mišice medeničnega dna niso pomembne samo pri vzpostavljanju ožje nožnice, temveč se držijo zelo pomembnih organov: mehurja in črevesa," ve povedati Melita Kuhar Pucko, ki vodi projekt Svetovalnica, www.svetovalnica.si.

No, pri moških pa so keglove vaje izredno pomembne za zdravo prostato, za daljšo erekcijo in za daljši kontrolirani izliv.

Vaja dela mojstrico!

Vsak dan lahko po nekajkrat na dan stisneš nožnico in tako krepiš nožnične mišice.

Vsak dan vaje ponovi pet- do desetkrat, in sicer v intervalih od hitrejšega stiskanja in sproščanja mišic do počasnejšega stiska, ki ga držiš nekaj sekund in sprostiš.

Keglove vaje lahko delaš, ko se voziš, ko si pod prho, na sprehodu, pri športni aktivnosti, ko gledaš televizijo ali ko igraš računalniške igrice. Izgovorov skratka ni.

Začni zdaj!