Zagotovo si se tudi sama že kdaj vprašala, kaj se zgodi z mesom, ki ga prodajalci kebaba ne prodajo. Odgovor te bo morda presenetil ...
Roko na srce, hitra hrana morda res ni najbolj zdrava, a dajmo si priznati, da zna biti še kako okusna. Med bolj priljubljenimi prigrizki takšne vrste je tudi kebab, ki v Sloveniji že vrsto let spada med bolj zaželene malice tako med mladimi kot starejšimi.
Toda ob tem se poraja vprašanje, ki si si ga brez dvoma tudi sama že kdaj zastavila: kaj prodajalci kebaba po koncu dneva naredijo z mesom, ki ostane na palici?
Marsikdo bi si verjetno mislil, da meso roma v smeti, toda večina prodajalcev kebaba se za takšno prakso ne odloči. Razumljivo: meso je njihov vir zaslužka in če bi metali stran, bi pljuvali v lastno skledo.
Toda, ali je to, da meso stoji čez noč in čaka na nove stranke, sploh zdravo?
"Skrivnost", kaj se zgodi z mesom, je na enem od družbenih omrežij delil moški, ki je del svoje poklicne poti preživel tudi v prodajalni kebaba.
Trdi, da večina prodajalcev meso na palici, ki ga niso prodali, preprosto zavije s folijo. Nekateri ga prestavijo tudi na hladno, čeprav ne vsi.
Tisti, ki se temu iz takšnih ali drugačnih razlogov izogibajo, bi se morali zavedati, da to lahko zelo negativno vpliva na meso. Ključnega pomena je namreč, da kebab noč preživi na hladnem oziroma v prostoru, kjer se temperatura vrti med tremi in petimi stopinjami Celzija.
Ko nato naslednji dan znova zakurijo grelce v posebni napravi za pripravo mesa, večina prodajalcev kebaba s starega kosa mesa najprej odreže zgornjo plast in jo zavrže. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je takšna praksa priporočljiva le naslednji dan, nato pa ne več.
Fotografije: Profimedia
Preberi več na Metropolitan.si
VIDEO: Ko boš videla TO, v McDonaldsu nikoli več ne boš naročila VELIKE pijače
Novo na Metroplay: "Ni uspeha brez trdega dela." | Maja Štamol Droljc