Karies je nalezljiv!

Lepota je relativna, saj jo vsak izmed nas vidi v svoji luči. So pa mali detajli in dejstva, ki jim velikokrat ne posvečamo dovolj pozornosti, mednje pa spada tudi nega zob in popoln nasmeh.

9. 11. 2012 | Promocijsko sporočilo

Ta lahko čudovito zasije tudi na tvojem obrazu

Središčno vlogo pravilne ustne higiene seveda zavzema pravilno, redno in skrbno ščetkanje zob. Za zares zdrav nasmeh pa moramo skrbeti že od malih nog.

Ali si vedela, da je karies nalezljiv?

Karies je kužna bolezen, dobiš pa ga lahko še preden ti poženejo prvi stalni zboje. 

Otroci so namreč občutljivi za bakterije v ustih odraslih, še zlasti če imajo odrasli slabo negovane zobe. Bakterije kariesa lahko preidejo z matere ali očeta na otroka, če na primer jesta z isto žlico.

Kaj pa dednost ...

Genetska nagnjenost ni usodna. Vse je odvisno od pravil higiene, ki se jih je treba strogo držati. Dobra naravna zaščita je odvisna od kakovosti sline. Zobozdravniki tudi na podlagi tega ocenijo, ali so redni pregledi potrebni na tri mesece ali enkrat na leto.

Sodelujte v nagradni igri!

Zaupajte nam svoje 'skrivnosti' za nego otroških zob. Pošljite ideje, nasvete, trike, predloge ... kako malčku ščetkanje zob narediti kar se da zabavno in kako se vi 'spopadate' s to vsakodnevno rutino.

Najbolj kreativne čaka čudovita nagrada.

Več o nagradni igri: Iščemo naj nasvet za nego otroških zob.