Kako upočasniti hitrost življenja?

Če je tvoj tempo življenja divji kot še nikoli prej, je prav, da zmanjšaš hitrost …

Kako upočasniti hitrost življenja? (foto: profimedia) profimedia
3. 2. 2014

Zaradi prevelikega števila obveznosti, ki jih moraš nujno postoriti v enem dnevu, vsak človek slej ko prej izgubi občutek za bistvo življenja. Tvoj vsakdan se spremeni v eno samo hitenje! In kaj imaš od takšnega življenja? Odbrzi mimo tebe, časa pa, kot veš, ne moreš zavrteti nazaj …

Zato upoštevaj nekaj preprostih nasvetov in zavestno zmanjšaj hitrost svojega življenja.

  • Loči pomembno od nepomembnega: Postavi si prioritete in nepomembne stvari izloči iz svojega urnika, da ti bo ostalo več časa za pomembne stvari v življenju.
  • Čas za hrano: Za razvajanje brbončic si vsakodnevno vzemi čas – tako za zajtrk, kosilo in večerjo, kot tudi obe malici. Zaradi počasnega uživanja hrane bo tvoje telo veliko bolj zdravo.
  • Nepozabni trenutki druženja: Ne pozabi na preživljanje časa z osebami, ki so ti v življenju ljube – partner, starši, prijateljice …
  • Kakovostno opravljeno delo: Vzemi si več časa za delovne obveznosti in opravljene bodo veliko bolj kakovostno, posledično pa bo tudi tvoje zadovoljstvo večje, saj boš naredila manj napak.
  • Anti-elektronsko razpoloženje: Naj te ne razjeda občutek krivde, če občasno utišaš zvonjenje svojega telefona, ugasneš televizijo in pozabiš na računalnik.
  • Za polnjenje baterij: Ne pozabi si vzeti časa zase in za lastno sprostitev s športnimi aktivnostmi, obiskom kina, gledališke predstave ali koncerta priljubljene glasbene skupine.
  • Bodi ustvarjalna: Vsakodnevno ustvari nekaj novega. Lahko si ustvarjalna v kuhinji, kjer vsaka jed potrebuje točno določen čas, da se pripravi, lahko pa ustvarjaš tudi na drugih področjih – odkrij svoje skrite talente in domišljiji daj prosto pot.
  • Nahrani misli: Sanjarjenje je koristno za tvoje možgančke, zato si občasno privošči kakšnih deset minut za popolno sproščanje svojih misli – naj odplavajo daleč stran od ponorelega sveta.