Kako si?

Gre za projekt, ki bo potekal od danes do petka, njegov osnovni namen pa je osveščanje, kako lahko sama poskrbiš za svoje duševno zdravje.

6. 10. 2008

V okviru projekta Kako si?, ki ga v tem tednu pripravlja Društvo študentov psihologije Slovenije, se boš lahko brezplačno udeležila različnih dejavnosti. Seveda, če se zavedaš, kako pomembno je ne samo fizično, ampak tudi duševno zdravje.

Predavanja

  • 7. oktober ob 18. uri: predavanje o samomorilnosti, ki je v Sloveniji pereč problem že vrsto let; predavala bo Tomori Martina, nevropsihiatrinja.
  • 8. oktober ob 18. uri: predavanje Motnja hranjenja kot izziv, na katerem bo psihologinja Andreja Švab Modrin, specializantka gestalt psihoterapije in predsednica Društva MUZA, predstavila različne motnje hranjenja:

- bulimijo in

- kompulzivno prenajedanje.

  • 9. oktobra ob 18. uri: predavanje z naslovom Različne izgube in čustveni odgovori nanje, na katerem bo psihoterapevtka in predsednica Slovenskega združenja za preprečevanje samomora Onja Grad Tekavčič, pomagala razumeti žalovanje kot čustven odziv na samomor bližnje osebe.

Improvizacijska predstava

9. oktobra bo ob 20.30. uri v KUD-u France Prešeren nastopila ekipa Impro lige.

Pomembno: Vstop na predstavo je prost, a moraš dvigniti vstopnice v KUD-u na dan predstave – od 17. ure dalje.

Okrogla miza

10. oktobra, na mednarodni dan duševnega zdravja, se bodo ob 13. uri na Filozofski fakulteti (predavalnica 030) soočili različni gosti, ki se bodo pogovarjali o Sodelovanju različnih strok pri skrbi za duševno zdravje mladih.

Poišči več

Če te je projekt pritegnil, si lahko na spletni strani Kako si? prebereš prispevke o tem, kako so telesna vadba, zavedanje čustev, kulturna identiteta ter mnoge druge dimenzije in osebnostne lastnosti povezane z duševnim zdravjem. Na spletni strani pa najdeš tudi kviz za preverjanje na novo pridobljenega znanja v tednu namenjenemu duševnemu zdravju. Za pomoč pri samostojnejši skrbi za duševno zdravje ti je na voljo iskalnik po številnih institucijah, zavodih in tudi zasebnih ponudnikih.

Poskrbi za svoje duševno zdravje in se nasmej življenju!