Kako si pomagati, če te zvečer kar naprej »boli glava«

Ob vnetju nožnice niti slučajno ne moreš razmišljati o spolnosti. Srbečica, nelagodje in izcedek te prej kot v posteljo vodijo v dežurno lekarno.

10. 3. 2014 | Promocijsko sporočilo

Vnetje nožnice doleti vsako žensko, nekatere izbranke pa so ga deležne vsak mesec. Vzrok zanj je najpogosteje infekcija z glivico Candido albicans, lahko pa je povzročitelj bakterija. Neustrezna mila, vložki in perilo, dnevi pred menstruacijo, kopanje v bazenu... pospešijo nastanek vnetja in ga poslabšajo. Vplivajo namreč na mikro okolje v nožnice. Zanj je značilen točno določen pH ter vrste in količina prebivalcev (bakterij in glivic). Ustrezen pH in zadosti probiotičnih sevov zagotavljajo neustrezne razmere za razmnoževanje patogenov.

Kadar se ravnotežje poruši in začutiš neprijetno ščemenje, pekoč občutek ali se poveča količina izcedka, uporabi prvo pomoč: Vagilact NTC, ki ima edini trojno sestavo, zato ga ni potrebno kombinirati z drugimi produkti:

  • Vsebuje mlečno kislino, ki nožnici hitro povrne optimalen pH.
  • Mlečnokislinske bakterije naselijo sluznico. S proizvajanjem vodikovega peroksida zavrejo rast patogenov, hkrati pa izločajo mlečno kislino, ki ohranja pH v normalnem območju.
  • Sojini izoflavoni spodbujajo celice sluznice k nastajanju glikokaliksa, iz katerega probiotiki tvorijo mlečno kislino.

Vagilact NTC uporabi takoj, ko začutiš nelagodje. Tako boš preprečila nadaljnji razvoj v vnetje. V tem primeru bo dovolj uporaba dveh vaginalet. Vaginaleto zvečer pred spanjem vstavi globoko v nožnico.

Če je vnetje že prisotno, a ni tako hudo, si pomagaj z Vagilact NTC-om. Napravi 10-dnevno terapevtsko kuro.

Po vsaki terapiji z antibiotiki ali antimikotiki svetujemo 5-dnevno uporabo Vagilact NTC-a.

Vagilact NTC  in njegove dobre zgodbe najdeš v vseh lekarnah. V mesecu marcu pa preveri Vagilactovo posebno ponudbo na http://www.carso.si/vagilact-vaginalno-vnetje.

Vagilact