Kako si? ob dnevu duševnega zdravja!

Kako si? je enotedenski projekt, ki ga v okviru Dneva duševnega zdravja, 10. oktobra, že peto leto zapored organizirajo študentje psihologije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Kako si? ob dnevu duševnega zdravja! (foto: shutterstock) shutterstock
9. 10. 2012

Osnovno poslanstvo projekta Kako si? je ozaveščanje javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje.

Naslov letošnjega projekta je 'Kako si? V objemu čustev', z njim pa želijo širšo javnost opozoriti na velik pomen povezanosti med čustvi in duševnim zdravjem:

"Te povezanosti se pogosto ne zavedamo, njeno prepoznavanje in razumevanje pa lahko pripomore k bolj konstruktivnemu delovanju v vsakdanjih situacijah. Čustva so pri nas v različni intenziteti prisotna večino časa, zato je pomembno, da se jih zavedamo, jih prepoznamo ter sprejmemo."

Tematsko se bo letošnji projekt Kako si? posvečal štirim večjim sklopom:

  • čustvena inteligentnost,
  • čustva, razpoloženju in občutkom nasploh,
  • čustvom v medosebnih odnosih
  • ter motnjam čustvovanja in s čustvi povezanimi motnjami.

Tudi letos načrtujejo pestro paleto aktivnosti, ki se bodo odvijale skozi cel teden - od okroglih miz, predavanj, delavnic do filmskih večerov s strokovnim komentarjem, prisotni pa bodo tudi v mestu na stojnici, kjer bodo izdatno promovirali projekt in hkrati mimoidoče z raznimi aktivnostmi (kvizom, vprašanji, brošurami) informirali o pomenu duševnega zdravja.

Projekt je za obiskovalce v celoti brezplačen, kot vsako leto do sedaj pa bo imel tudi dobrodelno noto. Letos bodo tako zbirali zamaške za otroke v stiski.