Kako okrepiti triceps?

S preprosto vajo nad pozibajoč zgornji del rok.

26. 2. 2004

Izpilite naslednje gibe:

Izteg komolca leže

Lezite na telovadno klop ali na tla, pokrčite kolena in namestite stopala tako, da bodo približno 15 centimetrov narazen. Hrbet pritisnite ob podlago, da ne bo usločen, in v roke vzemite ročke.

Če z utežmi še niste domače, začnite z lažjimi, 1,5 do 2 kilograma težkimi ročkami, ki jih boste sčasoma zamenjale s težjimi, težkimi do 6 kilogramov.

Ročke dvignite nad prsi in roke popolnoma iztegnite. Nato z vdihom začnite počasi spuščati uteži ter jih zadržite nad čelom – bodite pozorne, da je zgornji del rok ves čas pravokoten na telo in da ostane čim bolj nepremičen. Z izdihom dvignite roke v začetni položaj.

Če boste vajo redno izvajale vsak dan (3 serije, od 10 do 15 ponovitev), bo rezultat opazen že v šestih tednih.

Bonus vadba

  • Naprava v fitnes centru, ki ne pozna milosti za triceps – trenažer s palico ali vrvjo za roke. Poprimite za palico ali vrv in do konca iztegnite roke v komolcih, ko pa se vračate v začetni položaj, podlakti dvignite le do višine ramen.

    • Triceps okrepite na uri spinninga ali na domačem sobnem kolesu s sklecami. Kako? Roke položite na sredino krmilne cevi, komolci naj bodo čim bliže telesu. Z zgornjim delom trupa se nagnite proti krmilu kolesa. Med polurno vadbo naredite 4 serije po 10 do 15 sklec, z enominutnim počitkom med serijami.

      • Udeležite se ure joge ali body pumpa.

        Amrak Zalokar