Kaj zares veš o kokainu? Reši kviz!

Si se kdaj vprašala, koliko zares veš o kokainu? V nadaljevanju objavljamo povezavo do kratkih kvizov, s pomočjo katerih boš zagotovo izvedela tudi marsikaj novega.

22. 12. 2011

Če uporabljaš kokain, si se gotovo že vprašala, ali tvoja vikend razvada morda le ni tako zelo nedolžna. Včasih se težave prikradejo postopoma, in čeprav se ti zdi, da imaš stvari še pod kontrolo, ni vedno tako.

Spodaj navajamo link do kratkega vprašalnika, ki so ga sestavili DrogArt in s katerim lahko preveriš, ali imaš težave z uporabo kokaina.

Reši kviz na kokain.si!

Preveri svoje znanje o kokainu in stopnjo težav, ki jih lahko imaš zaradi uporabe kokaina, s spodnjima poučnima kvizoma:

 

Program DrogArt

'Ne pogrni na celi črti!'

DrogArt je nevladna organizacija, ki deluje na področju zmanjševanja škode zaradi klubskih drog in kokaina.

Kot odgovor na porast uporabe kokaina v nočnem življenju so leta 2007 začeli z izvajanjem programa Ne pogrni na celi črti, ki je namenjen mlajšim odraslim, ki občasno ali redno uporabljajo kokain.

Leta 2010 so izvedli nacionalno raziskavo o uporabi kokaina v nočnem življenju iz katere je bilo razvidno, da je prevalenca uporabe kokaina tudi v Sloveniji zelo visoka, ter da uporabniki kokain uporabljajo precej tvegano, predvsem zaradi pogoste souporabe pribora za njihanje.

Ker gre pri uporabnikih kokaina predvsem za socialno uspešne posameznike se le-ti ob razvoju zasvojenosti ali drugih težav, povezanih z uporabo kokaina ne želijo vključiti v obstoječe programe pomoči v okviru zdravstvenega sistema.

Zato so na DrogArtu razvili program svetovanja in psihoterapije za uporabnike kokaina, ki je zasnovan v skladu z njihovimi potrebami.

Program je anonimen in ga izvajajo v popoldanskih urah, da uporabniku ni treba prekiniti delovnih obveznosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri