Kaj pomenijo E-ji v hrani?

Glede na to, da 80 odstotkov živil užijemo v predelani obliki, jih je težko proizvesti brez dodatkov.

13. 7. 2010

E (ki mu sledi pripadajoča številka) je označba za aditive – snovi in kemikalije, ki jih dodajajo prehrani za izboljšanje kakovosti in podaljševanje roka trajanja.

Prava mera

Aditivi so razvrščeni v večje skupine ali kategorije – večinoma po njihovem namenu v živilu (barvila, sladila, aroma ...). Dodatke naj bi v živilski industriji uporabljali v minimalnih količinah, zato naj praviloma ne bi bili škodljivi, kateri avtoriteti pa boš verjela, je odvisno od tebe.

Zmernost in raznolika prehrana sta v vsakem primeru še vedno najboljše jamstvo za zdravje.

Več o vrstah aditivov lahko prebereš na spletni strani: tukaj!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri