Jej počasi in v družbi

Študije kažejo, da je najlažje izgubiti težo, če hrano uživamo počasi, stran od televizije in računalnikov, in to v družbi.

18. 3. 2014

Hrana, ki jo užiješ tako, da o njej ne razmišljaš in niti ne veš natanko, koliko si je že zaužili, se najraje nabira na tvojih bokih.

Bolj pozorna, prej sita!

Ko smo pozorni na to, kaj jemo – na barvo, sestavo, vonj hrane –, nam hrana ne napolni le želodčka, ampak se tudi počutimo bolje. Tako povečamo užitke ob hranjenju in zaužijemo količino hrane, ki je primerna za nas.

In če boš res uživala ob vsakem grižljaju, ki ga boš zaužila, boš zagotovo presenečena, koliko manj boš pojedla.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri