Ješ OSTANKE včerajšnjega kosila? Strokovnjaki opozarjajo na TOLE (reši te lahko velikih težav!)

Ne veš, od kod želodčne težave? Najverjetneje od TE napake (ki jo počnemo skoraj VSI!)

Ješ OSTANKE včerajšnjega kosila? Strokovnjaki opozarjajo na TOLE (reši te lahko velikih težav!) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2020

Poznaš tisti občutek, ko skuhaš absolutno preveč hrane in tako poskrbiš še za svoje kosilo za naslednji dan? 🤩 Top, se strinjaš? 

A vseeno bodi previdna!

Ostanki hrane ti lahko naredijo več škode kot koristi, če jih ne hraniš dovolj skrbno! Plus - prehranski strokovnjaki se strinjajo v en glas, da je segrevanje hrane, ki ti je ostala od prejšnjega dne, prava umetnost! 

Poglej, kaj lahko narediš, da jo osvojiš do potankosti 👇:

#1 Na sobni temperaturi je lahko vnaprej pripravljena hrana zgolj ...

... dve uri! 

Kosilo, ki ti je ostalo do prejšnjega dne, hrani v hladilniku, saj se v nasprotnem primeru lahko v hrani zaredijo bakterije, ki povzročijo okužbo želodca in posledično zastrupitev!

#2 Če so ti ostale velike količine hrane ...

... jih razporedi na več manjših posod.

Meso razreži na manjše kose, enako naredi z lazanjo ali musako, juho in testenine pa si enakomerno razporedi po izbranih posodah.

Manjše količine se namreč hitreje ohladijo in tako bo tvoj hladilnik svojo nalogo preprečevanja bakterij opravil veliko bolj učinkovito.

#3 Ne shranjuj hrane v napačnih ...

... posodah!

Če si ostanke hrane prinesla iz restavracije, jih nikar ne pusti v tistih plastičnih, ampak si raje omisli set steklenih posod za shranjevanje, saj so veliko bolj higienične in zdrave za naše telo.

Vedno tudi poskrbi, da je posoda polna, saj na pol prazna pomeni večjo možnost razrasti bakterij.

#4 Ostanke hrane zaužij ...

... v treh do petih dnevih, odvisno od hrane, ki si jo pripravila! 

Idealen scenarij bi bil takoj naslednji dan, saj boš tako zagotovo vedela, da s hrano nič ni narobe.

#5 Ostanke segrevaj ...

... na dovolj visoki temperaturi, ki mora biti vsaj 80°C. Če jih segrevaš v mikrovalovni pečici, poskrbi, da na krožnik prisloniš pokrov.

Sedaj boš v ostankih lahko uživala brez slabe vesti in kot prava "foodie" profesionalka! 😉

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Nikoli ne uganeš, kaj si je Zala Kralj zaželela za ROJSTNI DAN (zelooo nenavadno, a PRISRČNO)

Priporočamo tudi: Če je tvoja VAGINA takšna, je POPOLNA (in ne, ne govorimo o tisti, ki je videti kot žemljica)

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri