Ješ OSTANKE včerajšnjega kosila? Strokovnjaki opozarjajo na TOLE (reši te lahko velikih težav!)

7. 10. 2020
Ješ OSTANKE včerajšnjega kosila? Strokovnjaki opozarjajo na TOLE (reši te lahko velikih težav!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ne veš, od kod želodčne težave? Najverjetneje od TE napake (ki jo počnemo skoraj VSI!)

Poznaš tisti občutek, ko skuhaš absolutno preveč hrane in tako poskrbiš še za svoje kosilo za naslednji dan? 🤩 Top, se strinjaš? 

A vseeno bodi previdna!

Ostanki hrane ti lahko naredijo več škode kot koristi, če jih ne hraniš dovolj skrbno! Plus - prehranski strokovnjaki se strinjajo v en glas, da je segrevanje hrane, ki ti je ostala od prejšnjega dne, prava umetnost! 

Poglej, kaj lahko narediš, da jo osvojiš do potankosti 👇:

#1 Na sobni temperaturi je lahko vnaprej pripravljena hrana zgolj ...

... dve uri! 

Kosilo, ki ti je ostalo do prejšnjega dne, hrani v hladilniku, saj se v nasprotnem primeru lahko v hrani zaredijo bakterije, ki povzročijo okužbo želodca in posledično zastrupitev!

#2 Če so ti ostale velike količine hrane ...

... jih razporedi na več manjših posod.

Meso razreži na manjše kose, enako naredi z lazanjo ali musako, juho in testenine pa si enakomerno razporedi po izbranih posodah.

Manjše količine se namreč hitreje ohladijo in tako bo tvoj hladilnik svojo nalogo preprečevanja bakterij opravil veliko bolj učinkovito.

#3 Ne shranjuj hrane v napačnih ...

... posodah!

Če si ostanke hrane prinesla iz restavracije, jih nikar ne pusti v tistih plastičnih, ampak si raje omisli set steklenih posod za shranjevanje, saj so veliko bolj higienične in zdrave za naše telo.

Vedno tudi poskrbi, da je posoda polna, saj na pol prazna pomeni večjo možnost razrasti bakterij.

#4 Ostanke hrane zaužij ...

... v treh do petih dnevih, odvisno od hrane, ki si jo pripravila! 

Idealen scenarij bi bil takoj naslednji dan, saj boš tako zagotovo vedela, da s hrano nič ni narobe.

#5 Ostanke segrevaj ...

... na dovolj visoki temperaturi, ki mora biti vsaj 80°C. Če jih segrevaš v mikrovalovni pečici, poskrbi, da na krožnik prisloniš pokrov.

Sedaj boš v ostankih lahko uživala brez slabe vesti in kot prava "foodie" profesionalka! 😉

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Nikoli ne uganeš, kaj si je Zala Kralj zaželela za ROJSTNI DAN (zelooo nenavadno, a PRISRČNO)

Priporočamo tudi: Če je tvoja VAGINA takšna, je POPOLNA (in ne, ne govorimo o tisti, ki je videti kot žemljica)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord