Herpes - rdeča in srbeča nadloga

Ja, vemo, zoprni mehurčki, ki kazijo videz in te spravljajo v slabo voljo. Pa veš, kaj povzroča herpes?

Herpes - rdeča in srbeča nadloga (foto: Shutterstock) Shutterstock
11. 3. 2013 | Promocijsko sporočilo

Herpes povzroča virus, znan kot virus Herpes simplex (HSV). Ko oslabi imunski sistem, se nezdravo prehranjujemo, se prekomerno izpostavljamo soncu ali smo pod stresom, lahko pride do izbruha herpesa.

Virus lahko pravzaprav dobimo že v otroštvu, a dokler ne izbruhne, ponavadi sploh ne vemo, da ga imamo. Poleg tega so nekateri k izbruhom herpesa bolj podvrženi kot drugi.

Darja Vrbanc, bioresonančna terapevtka iz Diagcentra opozarja, da se izbruhi pojavljajo takrat, ko je telo zelo oslabljeno in je prisotnost številnih zunanjih dejavnikov, kot so razne vrste stresa, občutki tesnobe, prehlad, utrujenost, porušeno hormonsko ravnovesje preveliko.

Se ti zdi, da se ga nikoli ne rešiš?

Kadar se virus herpesa ponavlja, pomeni, da je tvoj imunski sitem zelo načet.

Poskrbeti boš morala za ravnovesje in imunskemu sistemu pomagati – s čim bolj kakovostno hrano, s čim več gibanja na svežem zraku, s sprostitvijo, z naravnimi dodatki k prehrani, bioresonanco...

Čutiš, da te bo pravkar napadel ogromen herpes?

Takoj ko začutiš srbeč in ščemeč občutek napetosti na ustnici, ki rahlo oteče, je to znak, da so se začeli razvijati vlažeči se mehurčki herpesa.

Če se jim boš zoperstavila po robu ob prvih znakih, ji boš lahko precej omilila. Uporabiš lahko naravne pripravke, npr. kremo iz melisinih listov, propolis..., veliko pripravkov pa imaš na voljo tudi v lekarnah.

Zelo učinkovit je Urgo filmogel proti herpesu. Zaradi posebne sestave je učinkovit v vseh fazah razvoja herpesa na ustnicah in predstavlja dvojno delovanje v boju proti herpesu.

Urgo filmogel proti herpesu