HappyPek za otroke, obolele za rakom

Marko Potrč in HappyPek sta celoten izkupiček dobrodelne akcije 'HappyPek peče z zvezdniki' namenila otrokom, obolelim za rakom - HappyPek je znesek donacije še podvojil.

9. 6. 2010

S predajo 5 tisoč evrov pomoči Ustanovi za pomoč otroku z rakom so včeraj zaključili prvi dobrodelni projekt 'HappyPek peče z zvezdniki'.

V dobrem mesecu dni so v HappyPekovih trgovinah ter v večjih Petrolovih servisih po Sloveniji prodali kar 1233 paketov HappyDobrot po recepturi radijskega in televizijskega voditelja Marka Potrča. S prodajo so zbrali skoraj 2.500 evrov, HappyPek pa je celoten znesek podvojil in dvema deklicama ter trem dečkom, obolelim za rakom, namenil kar 5 tisoč evrov pomoči.

S skupnimi močmi za otroke

"V uspeh tega dobrodelnega projekta sem verjel že od samega začetka, zaradi česar sem se tudi odzval povabilu HappyPeka. Prepričan sem, da je to šele začetek plemenite zgodbe, ki bo osrečila številne bolne otroke", je ob predaji donacije povedal Marko Potrč, ki se je za svoje sodelovanje pri projektu odpovedal honorarju. Tomaž Blatnik, lastnik Pekarne Blatnik, prav tako ni mogel skriti navdušenja:

"Projekt 'HappyPek peče z zvezdniki' smo zasnovali z namenom osrečiti in pomagati ljudem. Ponosen sem, da smo ta cilj ob podpori Marka Potrča ter Petrola dosegli oziroma celo presegli".

Pri izboru prejemnikov pomoči je sodelovala humanitarna organizacija Ustanova za pomoč otroku z rakom, ki v Sloveniji deluje že 22 let in  je v celoti odvisna od pomoči donatorjev. Po besedah vodje Ustanove, primarij Mojce Benedik Dolničar, v tem trenutku denar najbolj potrebuje pet  bolnih otrok – osemletna in štiriletna deklica ter trije dečki, stari eno leto, 5 in 16 let. Vsak od njih bo prejel po tisoč evrov denarne pomoči.

Sladek program pomoči

V času trajanja projekta so v HappyPekovih trgovinah ter v večjih Petrolovih servisih po Sloveniji prodali 18.495 kukijev oz. 1233 paketov s po 15 slastnimi dobrotami.

Happy peki so za tolikšno količino čokoladnih kukijev s kokosom porabili 53 kilogramov moke, 37 kilogramov masla in rjavega sladkorja, 15 kilogramov jajc, 7 kilogramov in pol kokosa ter več kot 44 kilogramov temne čokolade.

Brez podpore družbe Petrol pa prodaja HappyDobrot ne bi bila tako uspešna. Robert Bizjak, vodja oddelka prodaje trgovskega blaga v Petrolu, je ob tem dejal:

"V Petrolu svojo družbeno odgovornost izkazujemo na različne načine. Posebno pozornost pa namenjamo prav tovrstnim akcijam, katerih namen je pomagati bolnim otrokom."

Akcija spet čez tri mesece

Osrednji dogodek 'HappyPek peče z zvezdniki' se bo zgodil vsake tri mesece, vsakič z drugim slovenskim zvezdnikom. HappyDobrote po zvezdniškem okusu in recepturi pa bodo nato naprodaj še cel mesec po dogodku. Celoten izkupiček od prodaje bo šel v dobrodelne namene, prejemnika pomoči pa bo na podlagi lastne presoje vselej izbral zvezdnik sam. Ker se bližajo poletne počitnice in dopusti, se bo naslednji dobrodelni projekt odvil v začetku septembra.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri