FOTO: To je T-O-P način, kako ustnicam vrniti polnost in sočnost!

Naše ustnice so pokazatelj strasti, čutnosti in užitka. Pa pozimi poskrbiš, da so te videti sijoče in privlačne? Tukaj so 4 koraki, ki ti bodo pri tem pomagali.

FOTO: To je T-O-P način, kako ustnicam vrniti polnost in sočnost! (foto: Dinda Vibe) Dinda Vibe
22. 1. 2017

Zima in nizke temperature niso ravno balzam za ustnice. Potem pa je tu še ogrevanje v stanovanjih, ki pa jih še dodatno izsuši. Velik davek plačujejo in kar hrepenijo po pozornosti.

Zato jih je še posebej v tem času dobro vsak dan pocrkljati. Zate imamo preproste in efektivne vaje za njihov dvig in polnost.

To je T-O-P način, kako ustnicam vrniti polnost in sočnost:

Ogrevanje

Z zgornjimi zobmi nežno grizljaj spodnjo ustnico. To počni po celotni površini - gor, dol, levo in desno. Nato s spodnjimi zobmi pogrizljaj zgornjo ustnico. Na ta način jih boš nežno zmasirala, prebudile se bodo, prekrvavile in poživile.

Vaja št. 1: "Severina"

Palca vstavi v usta v linijo gube, ki poteka od nosu do kotičkov ust. Drugi členek kazalca pripni s palcem, tako da stisneš zgornjo ustnico. Povleci navzdol, nato pa naprej in z rahlim pregibom v zapestju zaokroži navzdol. Zgornjo ustnico povleci nazaj in lička dvigni v nasmeh. :D

Učinek vaje?

Ne le, da boš napolnila ustnice, ampak tudi lepo okrepila obnosne mišice, ki so odgovorne za dvig ali padec proti ustni mišici na notranjem delu obraza. Morebitne tanke črtice nad zgornjo ustnico se bodo polikale, razširile pa se bodo tudi gubice, ki tečejo od nosnic do kotičkov nosu.

Ustnice

Vaja št. 2: "Fina dama"

Ustnice stisni močno skupaj. Predstavljaj si, da dragemu pošiljaš poljubček. Kotičke dvigni v posmehljiv in fini nasmeh. Jezik pritrdi plosko na nebo, s kazalci pritisni v ustna kotička in ju dobro pomasiraj.

Nato s pritiskom potuj po veliki viličasti mišici, ki teče od ustnih kotičkov diagonalno navzgor in se ustavi tik pod zunanjimi očesnimi kotički. Zadrži napetost in močno pritisni še z ostalimi prsti, zapri oči in jih zarotiraj proti temenu glave.

Učinek vaje?

S konicami prstov zagrabi (dobesedno!) konice ustnih kotičkov in jih napni. Na ta način boš polikala področje od ustnic do ličnic, ustnice pa s stiskom prekrvavila.

Opozorilo: vajo izvajaj zelo počasi in pozorno. Pred začetkom izvajanja pa na obraz nanesi kremo ali olje za obraz, da se koža pod prsti ne bo mečkala.

Ustnice

Vaja št. 3: "Regratova lučka"

Ustnice oblikuj v obliki črke 'O'. Potegni jih čez zobe in dvigni lička. Navpično postavi prst pred usta. Počasi vdihni skozi nos in potegni lička še bolj gor. Počasi in enakomerno izdihni skozi usta, kot da nežno upihneš regratovo lučko, ob tem pa ustnice pozorno in počasi našobi ustnice navzven. Lička ves čas dvigaj v nasmeh. Ob vdihu ustnice spet počasi potegni navznoter in ob izdihu spet počasi ven v šobico.

Učinek vaje?

Ta vaja je kot 'dvigalo' za celotno ustno krožno mišico. Dvignjena lička ves čas krepijo mišice, ki so vpete med ustno mišico in ličnim delom, same ustnice pa preko gibanja noter in ven spodbujajo srkanje energije v telo. Na ta način telo deluje kot vakuumska črpalka, ki črpa življenjsko energijo. Ustnice se na ta način polnijo in krepijo.

Ustnice

Masaža

S kazalcem nežno masiraj točko na presredku ustnic (nahaja se na meji med žlebičem in zgornjo ustnico). S stimuliranjem te točke boš obnovila srčkasto obliko ustnice, jo prekrvavela in napolnila, poleg tega pa se boš ubranila težavam s sinusi, dlesnimi, slabim zadahom, krvavenjem iz nosu in njegovo zamašenost.

Ustnice

Fantastičen trik so nam zaupale Savina Atai, Darja Pristovnik in Karin Velikonja (ekipa joge obraza Savina Atai).

Preberi še: VIDEO: To je najboljši način, kako lase speti v čop in izgledati fenomenalno!

Preberi tudi, kako si pripraviš piling za medene poljube!