Fitnes: Usodna srečanja med eno in drugo skleco

Novoletne zaobljube so napolnile fitnese, kjer se tudi me z mislijo na poletje in še prej na pomlad pridno potimo in rosimo šipe. In ne samo to: fitnes se je izkazal kot odličen laboratorij za proučevanje človeške narave.

Usodna srečanja med eno in drugo skleco. (foto: Nick Onken) Nick Onken
15. 3. 2012

Alja in Luka sva naredila psihološki profil tistih, ki se jim je med švicanjem na trenažerjih (malo za šalo, malo zares) bolje izogniti v velikem loku.

Z njene perspektive

Znanstvenofantastični tip

V ušesih ima slušalke in je vedno 'povezan'. Sumim, da na svoj iPod dobiva povelja s kakšnega neznanega planeta. Vsekakor ga ne zaznam kot prisotnega v času in prostoru. Najbrž je velika živina podružnice FBI na Luni ali pa biva v peti dimenziji.

Bi se dobivala z njim? Ne, ker sem samo človek, moj mobilnik pa je star že nekaj častitljivih let, torej povsem nekompatibilen z njegovim.

Švarci

Vsi v fitnesu do njega občutijo stra­ho­spoštovanje – mišice ima celo na palcih na nogi  in ušesnih mečicah. Zanj so vse uteži v fitnesu kot navadni piškotki, ki jih pomočiš v mleko in pogoltneš za šalo. Z levo roko dviga stokilske gmote železa, se veliko gleda v ogledalo in občasno – za vtis – zarjove kot kralj živali.

Bi se dobivala z njim? Ne, bi ga pa poklicala, da izterjam dolg od super bivšega šefa – dolžan mi je pet plač in božičnico. Vsekakor sumim, da niso vsi deli njegovega telesa enako proporcionirani.

Stilsko obupen primer

Nosi trenirko iz osemdesetih, bele nogavice in stare dobre natikače adidas. A pozor: tip sploh ni star, se pa panično zatrese vsakič, ko mu rečeš gospod ali ga vprašaš, ali bo še dolgo na trenažerju za notranje stegenske mišice (mimogrede, babja vaja!).

Bi se dobivala z njim? Raje ne – preveč se bojim, da bi v posteljo prišel v frotirastih štumfih.

Tako rekoč osebni trener

Tako je važen in pomemben, krajše: VIP, da se ob njem počutiš kot čista začetnica. Vtika se v tvoj trening in ti daje nasvete, ki jih sploh ne razumeš. Če si vsaj za silo seksi, ti obljubi zastonj fitnes karto, obisk savne in dodatno merjenje telesne maščobe … ker on tukaj vse pozna! Itak.

Bi se dobivala z njim? Videti je, kot da bi ga mama rodila v fitnesu, medtem ko je tebe v porodnišnici, a če mi zares lahko priskrbi zastonj karto …?!

Vsiljivec

Fitnes ga v prvi vrsti sploh ne zanima, zato pa se udeležuje najbolj ženskih tečajev: hormonska joga, strečing, ples v petkah, TNZ in podobno. Tu je, da bi lahko nemoteno bolščal v naše joške, in bi se, če mi bi mu to dovolile, tudi tuširal z nami – s pravimi dedci namreč ne zdrži primerjave.

Bi se dobivala z njim? Ne, ker se mi zdi nekam sluzast in ker sem prepričana, da poleg mene vabi ven še 20 punc s tečaja hormonske joge – za vsak primer, če bi mu jih 19 reklo ne.

Kemijski čudež

V desetih letih, kolikor je član fitnesa, ga še nihče ni videl, da bi v roko prijel eno samo utež. Ves čas samo klepeta – klepeta z receptorko, natakarico, glavni hišnim bodibilderjem in najlepšimi puncami v fitnesu. Je pravi naravni čudež, ker ima mišice vsepovsod kljub dejstvu, da ni zanje potočil ene same kaplje potu. No ja, bolj kot naravni je kemijski čudež.

Bi se dobivala z njim? Vsaj ne resno, a če zna jezik na ženski uporabiti enako dobro kot za govorjenje, se mogoče splača poskusiti.

Mister sveta

Tako je lep, posončen, prijazen, priljuden in ravno prav razvit, da ga je veselje gledati in poslušati. Lastnik fitnesa dobro ve, zakaj mu vsak mesec zastonj podaljša karto – zaradi njega se je tudi ta mesec na fitnes vpisalo vsaj sto novih fitneserk!

Bi se dobivala z njim? Enkrat bi se, čeprav se bojim, da bi me med seksom poklical z drugim imenom, jaz pa bi se kljub temu zaljubila vanj.

Z njegove perspektive

Čebela matica

Čeprav je v fitnesu, se je polila s parfumom, ki se očitno ne bo pomešal s potom, in pod top oblekla čudežni modrček. Okrog nje je velika gneča: nekaj najlepših fitneserjev in oba inštruktorja, ki mirno ignorirata vse druge pomoči potrebne dame. Čebelica deset minut posveti ogrevanju in petdeset piarju – deljenju svoje telefonske v upanju na brezplačne usluge, ki ji jih bosta nudila oba inštruktorja, in večerje, na katere jo bodo peljali najbolj napihnjeni bodibilderji.

Bi se dobival z njo? Ne, ker gospodična v fitnesu ni zaradi moških, ampak žensk – zabava jo, če pri njih vzbuja zeleno zavist in se pase po njihovem terenu.

Zafirmana afna

V fitnesu je samo zato, ker je zapravila pravo bogastvo za športno opremo – ni jasno, ali je baletka, plesalka iz muzikala ali najstnica, ki si lahko privošči potep po mestu v dragi trenirki. A da ne bi raztegnila/pokvarila/obrabila svojih čudovitih cunjic, se omeji na nekaj nedolžnih vaj na trenažerjih. Kilaža? Minimalna, da ji v lica ne bi šinila kri.

Bi se dobival z njo? Ne, ker zanjo zagotovo nisem dovolj dober.

Bogomolka

Med tečaji izbira samo najbolj agresivne: shapeboxing, kettlebell, spinning. Moški jo kličejo tigrica in fantazirajo o tem, da bi v njihove hrbte zasadila kremplje (mimogrede, njeni nohti so dolgi in kričeče barve), s čela zabrisala vojaško rutko in se pošteno spotila na njih.

Bi se dobival z njo? Takoj, a zavedajoč se, da sovraži moške.

Večno samska

Na plaži ni uspela, zato se je preselila v fitnes. Če tudi tu ne bo spoznala nobenega moškega, bo šla na romanje v Medžugorje. Nekje je slišala, da je zrak v fitnesu nasičen s testosteronom in, evo, tukaj je – brez karizme, energije in kondicije.

Bi se dobival z njo? Ne, dokler v fitnes ne bo začela hoditi brez želje, da bo tu spoznala moškega svojega življenja.

Nestanovitnica

Kupila si je letno karto in do konca januarja prišla na fitnes samo trikrat. No ja, februarja so jo enkrat videli v baru, in to je vse. Najbrž je sploh ne bo več.

Bi se dobival z njo? Bi, ker je seks za eno noč še vedno boljši od seksa na nobeno noč.

Gurujka

Hodi na ure tai-čija, joge, rebirthinga in podobnih new-age praks. Moški se je izogibajo, ker smrdi po indijskih palčkah in v fitnes hodi v oblačilih iz Sarika. Žal moški ne vejo, da ima kamasutro v malem prstu …

Bi se dobival z njo? Bi, a zelo poredko, in izključno zato, da si razširim obzorje.

Debeluška

V fitnesu je zato, da bi shujšala. Kot deklica je pojedla preveč sladkarij, večkrat se je skrčila in še večkrat razlezla, a to, kar izžareva, je tako neprivlačno, da bo težko dobila celo sebi enakega. Z vsako celico telesa sporoča, da si ni všeč, vse naprej pa je gola matematika. Priznam celo, da ima lep obraz (in prečudovite joške) in da bi znal razmišljati o njej, če bi se vsaj občasno nasmejala.

Bi se dobival z njo? Ne, ker imam že sam dovolj problemov. Kot vsak normalno egoističen moški bi si želel, da bi ženska zdravila moje komplekse, in ne jaz njenih.

Besedilo: Alja Maček, Luka Rozman, foto: Nick Onken

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri