Fitnes trenerka svari: "Teh vaj po porodu ne delajte!" (VIDEO)

Nuša Gnezda, strokovnjakinja za vadbo po porodu, je na svojem blogu razkrila, katerih vaj mlade mamice ne smete delati po porodu.

11. 7. 2017

Tako piše Nuša:

"Veliko je bilo povedanega glede nevarne vadbe po porodu, na srečo se vedno več o tem tudi govori.

Še vedno se najde kakšen zdravnik, ki ženski po porodu svetuje trebušnjake, še vedno je premalo ozaveščeno, ker so vsak dan nove mamice, ki tega ne vedo, zato se bom še ponavjala, ker je vredno.

Na srečo tudi redko kje zasledim, da se trebušnjaki sploh še izvajajo – z mamicami ali ne, vemo, da to ni najboljša vaja za trebuh, ravno obratno, naredi nam več slabega kot dobrega.

Vendar obstajajo še druge vaje, ki nam ravno tako naredijo napihnjen trebuh in trebuh, ki izgleda kot v 5 mesecu nosečnosti, poleg tega pa nam naredi veliko škode tudi v medeničnem dnu.

Zakaj se to zgodi?

Pri upogibu trupa in vajah, ki so v posnetku se naredi pritisk v trebušni votlini, ki potiska medenične organe navzdol in diastazo še poveča.

Zato pride do težav z inkontinenco, prolapsa organov in velikih trebuhov. Ravno te stvari se dogajajoo tudi pri napačnem vstajanju.

Primer iz prakse: Mlada mamica je iz porodnišnice prišla že s skoraj ravnim trebuhom, v želji da bi imela raven in močan trup je delala trebušnjake, poleg tega pa še 10x na noč nepravilno vstala. Čez 3 mesece je imela trebuh spet kot bi bila v 5 mesecu nosčenosti. Na srečo je še pravi čas začela s pravilno vadbo in začela krepiti trup na pravilen način," zaključi Nuša.

Oglej si še video:

Nuši lahko slediš na facebookublogu ali ji pišeš na nusa.gnezda@gmail.com.

Preberi še: Recept: ZDRAVE raffaello kroglice (brez moke in sladkorja + brez peke) ali pa Kako hitro ublažiti najhujše sončne opekline vseh časov?