Ex kadilci so zmagovalci tudi z rastavo plakatov!

Kampanja Evropske komisije 'Ex kadilci so zmagovalci' in Aerodrom Ljubljana združila moči v boju proti kajenju z razstavo plakatov

13. 7. 2013

Potnike o prednostih življenja brez cigarete seznanjajo tudi s kartončkom za prenehanje kajenja na letalih, ki jim je v pomoč, da lahko nadaljujejo življenje brez cigarete tudi po končanem potovanju

V prostorih potniškega terminala Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana so danes odprli razstavo plakatov kampanje Evropske komisije 'Ex kadilci so zmagovalci'. Razstavljeni plakati potnike seznanjajo s pozitivnimi posledicami, ki jih v življenja kadilcev prinese prenehanje kajenja. Ex kadilci so namreč bolj zdravi, manj živčni, lepše dišijo in imajo več denarja. Prenehanje kajenja pomeni tudi boljši spanec, večjo samozavest, boljši izgled in navsezadnje več svobode.

Omenjena razstava je sicer le ena izmed aktivnosti, ki so plod sodelovanja omenjene kampanje in družbe Aerodrom Ljubljana. Konec maja, ob svetovnem dnevu brez tobaka, so namreč skupaj z družbo Adria Airways predstavili kartonček o prenehanju kajenja na letalih. Kartonček, ki je na voljo na letališču in letih Adrie Airways, je dragocen zdravstveno informativni pripomoček, ki je v pomoč potnikom, da premagajo željo po kajenju na letališču in med letom, in jih spodbuja, da nadaljujejo življenje brez cigarete tudi po končanem potovanju.

Vseevropska kampanja 'Ex kadilci so zmagovalci' sicer že tretje leto ponuja navdih, motivacijo in praktično pomoč kadilcem, ki poskušajo prenehati kaditi.

Poudarja namreč prednosti, ki jih prinaša opuščanje kajenja, kot so boljše zdravje, boljše socialne interakcije, več denarja in, seveda, višja kakovost življenja. Kampanja temelji na preizkušenem digitalnem zdravstvenem pripomočku iCoach, ki pomaga že več kot 390.000 prebivalcem po vsej Evropi pri njihovem prizadevanju, da bi za vedno opustili kajenje.

"Pozitiven, motivacijski pristop kampanje je tudi mene prepričal, da sem se vpisala v spletni program iCoach. Še danes, leto dni od kar sem nehala kaditi, mi prav pridejo motivacijski nasveti, ki mi jih je ponudil program ob dnevih, ko mi je bilo težko," je o programu iCoach povedala ambasadorka kampanje Ex smokers v Sloveniji, Rahela Rozman.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri