Ex kadilci so zmagovalci na sejmu Narava-zdravje

Kampanja Ex kadilci so zmagovalci, ki poteka pod okriljem Evropske komisije, se je v soboto predstavila tudi na sejmu Narava-zdravje, ki ga je gostilo Gospodarsko razstavišče, sicer največji prireditveni prostor v Sloveniji.

Ex kadilci so zmagovalci na sejmu Narava-zdravje (foto: goran antley) goran antley
15. 10. 2012

Predstavniki kampanje so obiskovalcem sejma predstavili brezplačno spletno orodje za opuščanje kajenja iCoach in njegovo najnovejšo nadgradnjo – mobilno aplikacijo z željo, da bi kadilce med njimi opogumili k prvemu koraku proti življenju brez te zdravju škodljive navade.

iCoach je znanstveno potrjena spletna digitalna platforma z zdravstvenim mentorstvom, ki je zasnovana tako, da ne obsoja kadilcev, ampak z uporabnimi nasveti in namigi poudarja številne koristi, ki jih opuščanje kajenja prinaša. iCoach pomaga že skoraj četrtini milijona prebivalcev po vsej Evropi, nedavno opravljena študija registriranih uporabnikov pa je pokazala, da se je več kot 40% vprašanih opredelilo za nekadilce po le treh mesecih. iCoach je sedaj na voljo tudi kot mobilna aplikacija, in sicer za iOS in Android, najdete pa jo v trgovinah z aplikacijami.

"iCoach ni čudežni napoj, je pa vsekakor lahko tvoj najboljši prijatelj, če se odločiš prenehati s kajenjem. Je na voljo, je brezplačen, daje prave nasvete in je dober motivator," je o tem zdravstvenem pripomočku povedala bivša kadilka ter ambasadorka kampanje Ex kadilci so zmagovalci v Sloveniji, Rahela Rozman, in dodala: "... daleč najboljši občutek pa je vsekakor, ko si z denarjem od cigaret kupiš letalsko karto."

kadilci


Na sejmu sta bili tudi Sensa in Lea!

Že 43. štiridnevni sejem Narava-zdravje letos z nosilno tematiko Zdrav življenjski slog predstavlja izdelke, dejavnosti in ekološko ozaveščene ideje za zdravo življenje ter trajnostni razvoj skozi štiri tematske sklope: Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje, Eko dom in okolje.

Na sejmu je bila prisotna tudi revija Sensa s Sensino osrečevalnico in revija Lea z dobrodelno akcijo Veselo jabolko.

veselo jabolko