Evropejke o seksu: 42% večkrat na teden

So vam blizu zdravo življenje, narava, vegetarijanstvo in ekološka osveščenost? Ali pa se vam morda zdi, da je ponudba dejavnosti in izdelkov premalo usmerjena v zdravje in naravo?

6. 5. 2010 | Promocijsko sporočilo

Večina žensk, ki so sodelovale v raziskavi o življenjskem slogu Your love life-get inspired by nature namreč meni, da so 'duhovno lačne' bolj naravnega načina življenja. Raziskava je skoraj 10.000 anketirank spraševala, kaj smo pripravljene storiti, da bi svoje življenjske stile prilagodile bolj naravnemu in zdravemu življenju na vseh področjih, vključno s področjem spolnosti.

Bolje poznamo mobilne telefone kot telo

Raziskava je ponudila eno zanimivejših razkritij. V Evropi večji delež žensk priznava, da vedo več o delovanju svojega mobilnega telefona ali kolesa, kot o tem, kako hormoni vplivajo na njihov menstrualni ciklus.

Med anketirankami sta dve tretjini že uporabljali hormonsko kontracepcijo in velika večina jih je bila mnenja, da je uporaba kontracepcije njihova odgovornost in pravica. Ženskam so pri izbiri kontracepcije zelo pomembni dejavniki kako kontracepcijo prenašajo, kakšne so krvavitve in naravni oz. zdravi vidiki kontracepcije (da je telo v ravnovesju in da kontracepcija deluje v harmoniji s telesom). 82 % jih pripisuje visok pomen 'telesu identičnim/naravnim hormonom' v kontracepciji, za skoraj polovico žensk pa je to celo izjemnega pomena.

Razmislek ob nakupu

Okoli 3/4 žensk pravi, da pogrešajo bolj naraven življenjski stil in večina jih je pripravljena storiti več v tej smeri. Kljub temu večina žensk meni, da v vsakdanjem življenju in vsakodnevnih opravkih ne dobijo dovolj priložnosti, da bi lahko živele bolj naravno in zdravo. To počno v večini le s premišljenim nakupom hrane, oblačil, kozmetike, ličil in tudi avtomobila. Poleg cene in kakovosti izdelka so pri odločitvi o nakupu zelo pomembne naravne sestavine v izdelku. 2/3 Evropejk sta za organske ali naravne izdelke pripravljeni plačati tudi višjo ceno.

Kaj pa spolnost Evropejk?

'Razuzdane' Švicarke vs. krepostne Italijanke

Raziskava, ki je vključevala ženske od 16–49 let,  je pokazala, da so Evropejke ob prvem spolnem odnosu v povprečju stare 17,5 let. Med njimi izstopajo Italijanke, ki so bile ob prvem spolnem odnosu v povprečju stare skoraj 19 let. V Evropi imajo ženske povprečno 11 spolnih partnerjev. Švicarke in Švedinje spolnost okusijo s 14 spolnimi partnerji - očitno sneg in hlad pripomoreta k več akcije. Italijanke so se tudi tukaj izkazale za bolj krepostne, kajti pri spolnosti zamenjajo 'le' 7 spolnih partnerjev, manj jih le še Poljakinje (5). Okoli 42 % Evropejk ima spolne odnose več kot enkrat na teden, nekoliko bolj pogosto spolno aktivne so Francozinje in Rusinje (53 %), manj pa Avstrijke in Nemke, od katerih jih ima več spolnih odnosov na teden le 34 oz. 30 %.

Kje Evropejke seksajo?

2/3 Evropejk je že imelo spolni odnos na prostem. Najbolj popularna mesta za seks na prostem so avtomobili (72 %), gozd (59 %) in plaža (44 %). V avtomobilu si spolne dogodivščine najraje privoščijo Italijanke, med katerimi je zelo priljubljena tudi plaža; več 'gozdnih' spolnih izkušenj imajo Švicarke in Nemke. Pri Švedinjah in Rusinjah pa gozd celo prednjači pred avtomobilom z 72 %.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri