Ekološko, biološko, organsko - v čem je razlika?

Kaj je torej boljše: eko, bio ali organsko? Hja, drage moje, vse vam je to v resnici ista zgodba, le v drugem jeziku ;)

23. 2. 2012

"Skandinavci in Balkanci so bolj na EKO (Slovenci moramo malo po svoje, zato smo ustanovili poleg še Biodar), Italijani, Francozi, Avstrijci in podobni fini narodi rečejo raje BIO, amerikanerji pa predvidevam, da bi EKO težko izgovorili, ob BIO pa prej pomislili na orožje ali gorivo, kot na hrano, zato je tu ORGANIC," piše v svojem novem blogu Marijo Sambolec, osebni svetovalec za prehrano in trener fitnesa.

No, to zdaj razumemo ;)

Kaj pa naslednje vprašanje, ki se nam ob modnosti eko in bio hrane vse pogosteje poraja:

  • Ali so bio/eko izdelki res boljši od navadnih ali pa gre zgolj za marketinški nateg!?

Marijo Sambolec, blog feelgood, pravi:

"Da, prvič, v večini lahko bio/eko oznaki res pomenita višjo kvaliteto in da, drugič, v preostalih primerih gre res le za (marketinški) nateg."

Zmedena?

Za razjasnitev povedanega, predvsem pa za več nadvse zanimivega branja - še posebno pozorna bodi na seznam s pesticidi najbolj in najmanj onesnaženih živil, da boš znala dobro (in zdravo) izbrati - priporočamo v branje blog Bio / Eko? Zdravo? Drago?

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri