Deset odličnih namigov za redukcijo stresa!

Te dni so vsi tako zelo čemerni in brezvoljni, da si se nehote tega turobnega razpoloženja nalezla še sama. A zakaj bi jamrala, če jamranje nič ne pomaga?

19. 10. 2012

Prva stvar, ki jo gre (vsaj začasno) spremeniti, je, da preskočiš članke o recesiji in slabih napovedih, tako ali tako so se mediji odločili, da nekaj let ne bodo pod svoje okrilje vzeli nobene dobre zgodbe :P

In nato sledi vsaj vsakemu drugemu namigu, za katere smo prepričani, da so nadvse uspešni pri premagovanju stresa (in vsesplošnega nezadovoljstva):

  • 1 Razmišljaj o hrani

Namesto da navališ na hrano, se obroku popolnoma posveti. Umiri se za deset minut in uživaj.

  • 2 Globoko dihaj

S trebuhom globoko vdihni in potem počasi spuščaj zrak, čisto do konca. Ta preprosta vaja blokira stres in prisili tvoje telo, da se sprosti.

  • 3 Potolaži se

Ko te nekaj vznemiri, si vzemi čas za tolažbo in počitek. Vzemi dve blazini in sedi na pete, skleni prste in dihaj.

  • 4 Veseli se malih stvari

Za trenutek se ustavi in se zahvali malim stvarem, za katere si hvaležna, da jih imaš. Morda uživaš ob dobri kavi ali čokoladnem kolaču, zakaj ne ob prijaznem partnerju?

  • 5 Preživi čas z nekom posebnim

Pojdi na kavo z mamo ali s prijateljico. Vzemi si čas za otroke, pojdi v park in na tortico. Mimogrede boš pozabila na stres, ki te obdaja.

  • 6 Manj je več

Ljudje, ki veliko potujejo, imajo odličen nasvet: ko spakiraš, daj iz kovčka tri stvari. Zagotovo ničesar ne boš pogrešala, obleke ne bodo zmečkane, prostor pa bo tudi za darila. Torej, ko si pod stresom, poglej svoj rokovnik in z urnika zbriši tri stvari – zagotovo se bo svet vrtel naprej.

  • 7 Meditiraj

Izberi eno besedo ali frazo, ki ti je pomembna, in jo melodično ponavljaj na glas, po tiho ... Naj bo to tvoja beseda za umiritev.

  • 8 Sledi intuiciji

Vsak od nas ima razvito intuicijo, a ko je naše življenje preveč napolnjeno s stvarmi in dražljaji, takrat izgubimo tudi to. Na vsakem koraku prisluhni svojemu notranjemu glasu, on najbolje ve, kam moraš.

  • 9 Poskušaj razumeti tudi druge

Imaš občutek, da boš izgubila živce? Naslednjič, ko te agresivni voznik spravi s tira ali ti kolega pošilja zlobna elektronska pisma, si samo reci, da je vse to človeško. Spomni se, da je oseba, na katero si jezna, le človek in zasluži, da mu oprostiš.

  • 10 Potoži se prijateljem

Pogovor o težavah se včasih niti ne zdi konstruktiven, a v večini primerov pomaga. Iz glave boš dala nekaj, kar bi te drugače tiščalo še ves dan in vso noč. In ko si v vlogi poslušalca, nikar ne deli nasvetov, samo poslušaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri