Dejstva, ki jih moraš poznati

V zadnjem času na medmrežju kroži elektronsko sporočilo s posebnim sporočilom o raku in kemoterapiji. Priromalo je tudi v naš poštni predal in mislimo, da tovrstne informacije ne morejo škoditi prav nikomur.

15. 12. 2008

Človek zboli za rakom zaradi različnih vzrokov – genetike, življenjskega okolja, hrane ali načina življenja. Ko je človek enkrat soočen z boleznijo, lahko naredi marsikaj zato, da prepreči njeno napredovanje … John Hopkins je namreč prepričan, da kemoterapija NI edini način pri poskusu odpravljanja raka. Po njegovem prepričanju lahko vsak posameznik tudi preventivno veliko naredi za svoje zdravje.

Opažena šele milijarda celic

Dejstvo je, da ima vsak človek v svojem organizmu celice raka, ki jih strokovnjaki za odkrivanje ne morejo prepoznati z običajnimi testi, dokler se njihovo število ne poveča na milijardo celic.

V vednost: Če zdravniki pacientu sporočijo, da po terapiji nima več malignih celic, to pomeni, da jih ne najdejo z običajnimi testi.

Močan imunski sistem

Če je imunski sistem človeka dovolj močan, se celice raka uničujejo same in njihovo razmnoževanje je zato preprečeno. Če bi bila rada zdrava, moraš paziti na način prehranjevanja – jesti moraš takšna hranila, ki bodo okrepila tvoj imunski sistem in ne oteževala njegovega delovanja.

Kaj storiti?

1. Sladkor hrani rakave celice, zato iz svoje prehrane izloči sladkor in njegove nadomestke. Alternativa: Posladkaj se z medom ali melaso.

2. Mleko spodbuja proizvajanje sluzi v prebavnem traktu, ki velja za hrano celic raka. Alternativa: Pij sojino mleko.

3. Mesni proteini so težko prebavljivi, neprebavljena hrana pa ostane v črevesju in povzroča nastajanje novih toksinov, rakave celice pa lepo uspevajo v takšnem kislem okolju. Alternativa: Namesto velikih količin mesa, jej več rib. Svinjino in govedino pa nadomesti z belim mesom.

4. Izogibaj se kavi in njej podobnim pregreham. Alternativa: Pripravi si skodelico zelenega čaja.

Tudi kisik je zdravilen

Rakove celice nimajo veliko možnosti razvoja v okolju, v katerem je na voljo dovolj kisika, zato redno telesno gibanje dovaja več kisika celicam, ki bodo ostale zdrave.

Okvara zdravih celic

Dejstvo je, da kemoterapija pomaga in uničuje rakave celice, uničuje pa tudi zdrave celice in lahko ohromi delovanje zdravih organov v telesu.

  • V začetnem zdravljenju se s kemoterapijo ali obsevanjem zmanjšuje velikost tumorja. Dlje časa trajajoče zdravljenje, pa pri odpravi tumorjev ne daje posebnih rezultatov.
  • Ko se v telesu nabere preveč toksinov (zaradi kemoterapije in obsevanja), imunski sistem postane slaboten in zaradi tega je bolnik lahko podvržen raznim okužbam.
  • S kemoterapijo in obsevanjem lahko pride do mutacije celic, ki postanejo odporne in jih je še težje uničiti.

Pozitivne vibracije

Pravijo, da je rak bolezen uma, telesa in duše, zato pozitivne misli lahko pomagajo tvojim premišljenim odločitvam v odnosu do prehrane in gibanja. Nauči se poslušati svoje telo, mu dati dovolj gibanja in ga sprostiti, ko to potrebuje, hkrati pa verjemi vase in v moč svojega imunskega sistema ter preprosto uživaj življenje!