Da ne bo bolelo

Bolečina je eden najpogostejših simptomov bolezni in poškodb, vendar jo vsak posameznik doživlja drugače. Ko nekatere že neznosno boli, drugi še ne potrebujejo zdravila proti bolečinam.

26. 5. 2008

Blage do zmerne bolečine, ki ne trajajo dlje kot 10 dni, lahko lajšaš tudi brez zdravnikove pomoči, tako da si pomagaš z zdravili proti bolečinam, ki jih v lekarni dobiš tudi brez recepta. Eno takšnih je tudi Nalgesin S.

Hitro odpravi bolečino

Nalgesin S vsebuje inovativno učinkovino naproksen natrij, ki hitro in zanesljivo premaga različne bolečine. Pomaga pri glavobolu, zobobolu, menstrualnih bolečinah, bolečinah v mišicah, sklepih in hrbtenici. Preprečuje in lajša blago do zmerno migreno, vendar ga moraš vzeti že ob prvih znakih migrenskega napada. Zaradi protivnetnega delovanja pa bo pomagal celo pri blagih revmatskih obolenjih.

Učinek Nalgesina S je dolgotrajen. Znova ga vzameš šele po 8 do 12 urah, če se bolečina spet pojavi.

Nalgesin S je dobra izbira za:

Glavobol

Skoraj vsakega je že kdaj bolela glava. Najpogostejši je tenzijski glavobol. Občutite ga kot stiskanje glave ali napetost v predelu senc, čela, obraza in vratu. Največkrat se pojavi zaradi psihične napetosti, utrujenosti ali obremenjenosti oči. Sprožijo ga lahko tudi pomanjkanje spanja, lakota, jeza, strah in cigaretni dim.

Mnogo močnejši glavobol je migrena. Zanjo je značilna močna utripajoča bolečina, ki se sprva pojavi le na eni strani glave, nato pa se razširi še na drugo stran. Traja lahko več ur, tudi do dva dni. Pogosto jo spremljajo slabost, bruhanje ter občutljivost za svetlobo, zvok in dišave. Če so migrenski glavoboli zelo hudi, je nujen posvet z zdravnikom.

Zobobol

Mnogi poznajo občutljivost zob za toplo in mrzlo oziroma kislo ali sladko. Vzrok je poškodovana zobna sklenina. Če zobobol nastopi nenadoma, pa je vzrok okužba zobne pulpe v zobnem kanalu. Ker zobozdravnik ni vedno takoj dosegljiv, si lahko začasno pomagaš s protibolečinskimi zdravili. Kljub prenehanju bolečine pa je zobozdravniški pregled nujen.

Menstrualne bolečine

Gre za krčevite bolečine v spodnjem delu trebuha, ki navadno trajajo od enega do treh dni. Pojavijo se, ker se maternica premočno krči, kar vodi do slabše prekrvitve in oskrbe s kisikom. Spremljajo jih lahko glavobol, razdražljivost, slabost in bruhanje.

Revmatska obolenja

Revmatska obolenja spremljajo bolečine v sklepih, ki so največkrat posledica degenerativnih sprememb v sklepih (prstov, zapestij, komolcev, ramen, kolkov in kolen), redkeje tudi vnetnih dogajanj. Povzročajo večjo ali manjšo togost telesa, oteženo gibanje, pogosto pa tudi otekle in boleče sklepe.

Kdaj vendarle k zdravniku

Pri močni, dolgotrajni bolečini ali bolečini, ki izhaja iz notranjih organov (npr. bolečina zaradi želodčne razjede, ledvične ali žolčne kolike), je nujen obisk pri zdravniku.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!

O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.