Če je tvoja VAGINA takšna, je POPOLNA (in ne, ne govorimo o tisti, ki je videti kot žemljica)

Če si se morda spraševala, ali je tvoja 'tamala' lepa, je tole odgovor, ki si ga iskala. 🌸

Če je tvoja VAGINA takšna, je POPOLNA (in ne, ne govorimo o tisti, ki je videti kot žemljica) (foto: Unsplash.com/Dainis Graveris) Unsplash.com/Dainis Graveris
20. 5. 2021

Da vagine v resnici niso vse enake verjetno veš, a tokrat je ameriška kozmetičarka priznala, da je v svoji karieri obdelovanja grmičkov tam spodaj ugotovila, da lahko različne oblike in videze vagin v osnovi skrčimo v 5 različnih tipov.  

Na presenečenje številnih je ugotovila, da najbolj pogost tip vagine ni popoln 'Barbie' paketek, v katerem je vse skrito pod velikimi sramnimi ustnicami, ampak ...

Kakšne so torej naše vagine?

Ameriška kozmetičarka se v resnici ni osredotočila le na vagino, ampak na celotno področje, vključno z velikimi in malimi sramnimi ustnicami (ki pri ženskah še vedno povzročajo precej zmede).

Prav zato je svojih 5 kategorij poimenovala; Zavesasta vagina, Barbie vagina, Tulipanova vagina, Kopitasta vagina in Napihnjena vagina.

Kakšna je torej tvoja?

Zavesasta vagina

Daaaaaaaleč najbolj pogost tip vagine, ki ga je ameriška kozmetičarka videla v svoji karieri je zavesast tip. Zanj je značilno, da male sramne ustnice kukajo izven velikih sramnih ustnic, prav tako pa velikost malih sramnih ustnic ni simetrična.

"Če je tvoj tip vagine takšen, je tvoja vagina popolna. Tudi svojega stanovanja verjetno ne bi sovražila, če ti ne bi bile všeč samo zavese, kajne?," je povedala kozmetičarka.

Barbie vagina

Čeprav so številni moški (pa tudi ženske) prepričani, da je najbolj pogosta vagina tista, pri kateri so male sramne ustnice popolno skrite znotraj velikih, ni tako. Daleč od resnice, v bistvu, saj je takšen tip vagine najbolj redek od vseh.

Prav zaradi pričakovanj, kako bi vagina morala izgledati, so v preteklosti številne estradnice priznale, da so se poslužile estetskih posegov, pri katerih so jim vagine preoblikovali tako, da so njihove male sramne ustnice zdaj lično skrite znotraj velikih.

Tulipanova vagina

Tudi ta tip vagine je zelo pogost, ime pa izhaja iz dejstva, da je videz malih sramnih ustnic podoben obliki tulipana tik pred razcvetom. V tem primeru so male sramne ustnice manj vidne, vendar kljub vsemu kukajo izpod velikih.

Kopitasta vagina

Za ta tip vagine je značilno, da so male sramne ustnice bolj vidne na zgornji strani vagine, vagina pa se 'zapira' proti spodnjemu delu in tako ustvarja videz konjskega kopita.

Napihnjena vagina

Ta tip vagine je podoben 'popolni' Barbie vagini, le da so velike ustnice nekoliko bolj izrazite in spuščene proti sramni kosti. Tudi v tem primeru so male sramne ustnice lično spravljene pod velike. 

No, kakšen tip je tvoja vagina? 🤔

Fotografije: Unsplash.com/Dainis Graveris
 

Preberi še: Te zanima, če je tvoja 'ta mala' LEPA (in kako bi morala izgledati)? To odgovarja ginekologinja

Priporočamo tudi: "Je normalno, da mi notranje sramne ustnice segajo prek zunanjih?" (ODGOVORI na VSA vprašanja o tvoji sočni rožici)