Botoks kot zdravilo za stiletto sindrom

Botoks je novo čudežno zdravilo za obolenje podplatov – imenovano tudi ‘stilettotarsal’ - zaradi katerega trpijo predvsem ženske, ki leta in leta nosijo visoke pete.

20. 10. 2008

Doslej so se morale ženske zaradi hudih bolečin v mehkem tkivu prednjega dela podplata povsem odpovedati svojim ‘stiletkam’, po novem pa jih bodo zdravniki zdravili kar z injekcijami botoksa.

Povpraševanje je veliko

Zdravniki iz klinike Birkdale v Crosby-ju, Merseyside, že opažajo, da je povpraševanje po tem postopku, ki stane 295 funtov oz. 382 eurov, naraslo in to za kar 20 odstotkov. Najbolj zainteresirane zanj pa so ženske v svojih štiridesetih.

Marie Jenkins, koordinatorka za paciente na kliniki, pravi, da bo verjetno ta postopek kmalu postal tako običajen, kot so danes običajne operacije za povečanje prsi ali obrazni lifting.

Za 'lepoto' so pripravljene potrpeti

“Pri tem, dokaj novem obolenju, ne gre za to, da nam je podplate deformiral en sam par čevljev, temveč gre obolenje, ki je posledica dolgoletne torture podplatov z visokimi petami.”

In čeprav tudi vidno deformirani podplati zaradi injekcij z botoksom ne bodo izgledali nič lepše kot pred tretmajem, pa bo botoks vsaj za silo zaščitil živce mehkega tkiva, ženske pa bodo vsekakor lažje in z manj bolečin še naprej ‘skakljale’ v svojih stilettih!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri