Telovadba za začetnike

Začeti z vadbo je vedno težko. Najprej je treba premagati vse izgovore, nato pa se med številnimi informacijami in trendi odločiti za tisto vadbo, ki nam najbolj ustreza. Osebna trenerka in vaditeljica skupinskih vadb Nives Orešnik nam v sklopu #borotalcoizziva predstavlja koristne nasvete, s katerimi bo vsak izziv lažje obvladljiv in bližje uspehu.

13. 5. 2016 | Promocijsko sporočilo

Od #rekreativke do #aktivnebejbe

Kadar iščemo le rekreativno vadbo z malce razgibavanja za preprosto izboljšanje počutja brez večjih ciljev, je naloga precej lažja. Poiskati moramo trening, ki nam vsebinsko in časovno najbolj ustreza. Kadar imamo natančno določen cilj pred sabo, si denimo želimo shujšati, izoblikovati telo ali potrebujemo le korekcijsko vadbo, pa priporočam, da se obrnete na osebnega trenerja. Rezerviramo si ga lahko samo za eno uro, za kratek sestanek ali pogovorni trening, na katerem se spoznamo, mu zaupamo svoje cilje in postavimo čim več vprašanj, da skupaj sestavimo osebni vadbeni načrt.

Tudi kadar se vadbe lotevate sami, vam lahko strokoven nasvet pomaga pri postavitvi treninga, dodatne ideje pa lahko naredijo naše treninge bolj zanimive in vadbene mesece lažje. Vsekakor se splača izkoristiti lepo vreme, ki kar kliče po aktivnosti zunaj.

Glede na to, da prihaja poletje, lahko poprimemo za čim več različnih športov, od teka, kolesarjenja, plavanja, hoje v hribe, skupinske vadbe ipd. Vsekakor je dobro v svoj vadbeni program vključiti aktivnosti, ki nas veselijo in ne izbrati aktivnosti, ki nam že samo ob misli povzročajo slabo voljo in izgovore za telovadbo.

Prvi in drugi #borotalcotrening

Nives Orešnik je deset izbranih deklet na njihov čisto prvi #borotalcotrening povabila v naravo v objemu prijetna sonca in za njih pripravila prvi #borotalcoizziv. V 15 minutah so morale narediti čim več serij po deset počepov s poskokom, deset sklec, deset upogibov trupa/vaja zapiranje knjige, deset predklonov, deset položajev deske in položajev strešice in deset vojaških poskokov. 

Na drugem treningu so se dekleta preizkusila v intervalni vadbi v fitnesu in preko različnih postaj trenirale svoje telo. #borotalcobejbe so nam zatrdile, da so v vadbi noro uživale!