Migaj tako, kot migajo #borotalcobejbe!

Deset punc, ena trenerka, nepremagljivi spremljevalec Borotalco in še dober mesec do konca #borotalcoizziva. Tokrat nam je Nives Orešnik predstavila prednosti vse bolj priljubljene intervalne vadbe, po kateri trenirajo dekleta pod njenim vodstvom. Bi se ji pridružila tudi ti?

Migaj tako, kot migajo #borotalcobejbe! (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
30. 5. 2016 | Promocijsko sporočilo

Ko govorimo o skupinski vadbi, danes skoraj ne moremo mimo intervalne vadbe. Ta je v zadnjih letih zamenjala bolj poznano aerobiko, ki je bila včasih vodilna na tem področju. Intervalna vadba je priljubljena predvsem zato, ker ne zahteva ritma in znanja koreografije ali kakršnih koli plesnih korakov.

Sestavljena je namreč iz osnovnih gibanj, krepilnih vaj in se pojavlja v različnih oblikah. Poznamo jo v obliki bootcampa ali HITA (visoko intenzivna vadba), intervali pa so časovno omejeni ali se izmenjavajo po določenem številu ponovitev. Takšna vadba inštruktorju omogoča kar največ variacij, kar pripomore k temu, da so treningi vedno drugačni.

Nives

#borotalcobejbe in vadba HIT po TABATA protokolu

Tudi pri #borotalcoizzivu Nives vadbeno uro najraje sestavi iz kardio intervala, ki je z več ponovitvami ali sekundnimi intervali razdeljen v več manjših sklopov, in iz krepilnega dela, ki je sestavljen iz vaj z lastno telesno težo ali vaj z dodanimi pripomočki. Intervala se v času vadbene ure večkrat zamenjata, trening pa mine, kot bi mignil. Vadba je razgibana in jo najlažje prilagodimo tako začetnikom kot že izkušenim vadečim.

Dekleta pri izzivu največkrat izvajajo tudi polurno HIT vadbo, ki poteka po TABATA protokolu. Ta zajema eno enoto dela in pol enote aktivnega počitka.

Kadar vreme ni naklonjeno vadbi zunaj, se dekleta preizkusijo v vadbi, sestavljenih iz različnih postaj s pripomočki, ki jih dekletom omogoča fitnes dvorana Alfa Gym.

Čeprav večina deklet ni naklonjena vadbi z različnimi bremeni in se upirajo vadbi z utežmi, to ne drži za #borotalcobejbe. Prav vsaka je dobila tudi jedilnik urejene in uravnotežene prehrane, nam je še zaupala Nives.

#borotalconasvet trenerke Nives Orešnik

Po napornem treningu se dekleta večkrat srečajo tudi z manj prijetnim delom intenzivne vadbe, kot so bolečine v mišicah dan po vadbi, neenakomerno dihanje in povišan srčni utrip.

Del treningov predstavlja tudi kratek pogovor in nasvet, kako se motivirati za nadaljnje delo. Nikakor pa ne smemo pozabiti niti na svežino in energijo med in po treningu.

To brezskrbno prepustite dezodorantom Borotalco, ki vam zagotovijo vso svežino in zaščito, ki jo potrebujete med vadbo.

Nives

Kmalu nam bo Nives predstavila načine pravilnega raztega, kako znova najti motivacijo in si sestaviti trening zase.