Kaj krvna skupina razkriva o tvojem značaju? Preveri!

Doslej se je govorilo o tem, da se poparčkamo glede na konjičke, horoskop, raven hormonov, celo po barvah, ki jih največ nosimo, ali da bi se maščevali staršem. Zdaj pa prihaja še ena nenavadna teorija naravnost iz Japonske.

Kaj krvna skupina razkriva o tvojem značaju? Preveri! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2020

Če te zanese na Japonsko, ne bodi presenečena, če te na zabavi, med pogovorom za službo ali ko flirtaš v vrsti za kavo simpatičen tipček vpraša, katera skupina si.

Seveda te ne bo spraševal po spolni orientaciji, letih ali pripadnosti urbanemu plemenu, temveč o tem, kakšna kri se pretaka po tvojih žilah. Obsedenost s krvnimi skupinami je na Japonskem šla toliko daleč, da je močno presegla teorije o prehrani glede na krvne skupine. Preteklo leto so štiri knjige na temo

"Kaj vaša krvna skupina pove o vašem karakterju" zasedle mesta top deset najbolj prodajanih knjig.

Natančneje: prodale so se v petih milijonih izvodov.

Po tej teoriji so ljudje krvne skupine A občutljivi in plahi perfekcionisti, tip B je pravi ekscentrični in egoistični tip veselega razgrajača, pripadniki skupine 0 so radovedni in radodarni, vendar malce togi, medtem ko naj bi bili vsi, ki imajo skupino AB, skrivnostni in nezanesljivi.

Ker gre vsaka preveč priljubljena teorija pogosto v skrajnost, so na Japonskem začeli diskriminirati ljudi, še posebej skupino B, ki so ji nadeli ime Bura-Hara. Nam niti na misel ne pride, da bi to jemale resno, vendar si nismo mogle pomagati, da ne bi pokukale v zanimivo teorijo, v upanju, da bomo končno dobile znanstveni dokaz o tem, da bi bile lahko srečne z luštnim tipčkom, ki nam vztrajno pošilja srčkana sporočila, čeprav spada v skupino B, ki je na slabem glasu. Preberi si napoved za kombinacijo B+0.

Čakaj, hočeš reči, da so vsi iz skupine B slabi fantje in nevarne punce?!

A

Plahi, nežni, čustveni, potrpežljivi, preudarni, perfekcionisti, prijateljsko naravnani, zvesti, trmasti, vestni, majavi, napeti, pridni, nervozni, anksiozni, iskreni, globoko čustveni, zadržani, sitni, v krču, distancirani, prijazni, racionalni, previdni, zbrani, hladnokrvni.

Skupina B se nam sliši zelo zabavna, kot "Slabe punce pridejo povsod …"

B

Sebični, neodgovorni, nekonvencionalni, radovedni, neodločni, strastni, nesodelujoči, veseli, muhasti, prenagljeni, močni, pragmatični, prilagodljivi, ekstrovertirani, pustolovski, nezanesljivi, nepopustljivi.

AB

Nadarjeni, sproščeni, zaprti, kritični, neodgovorni, plahi, egocentrični, občutljivi, mirni, misteriozni, distancirani, ustvarjalni, neučakani, ponosni, prilagodljivi, razumni, zahrbtni, zbrani, neodločni, ekstrovertirani, spiritualni, ranljivi, zapleteni, očarljivi, diplomatski.

0

Optimistični, ravnodušni, nenatančni, umirjeni, uspešni, intuitivni, pridni, družabni, prilagodljivi, vzdržljivi, romantični, brezskrbni, čustveni, ambiciozni, zvesti, arogantni, brezobzirni, drzni, proaktivni, realistični, energični, previdni, osredotočeni na denar, avantgardni, domišljavi, zavistni.

S kom v zvezo?

ABAB0

A Ta zveza je intenzivna in polna empatije. Pazi! Oba sta zelooo impulzivna, zato se pri vama lahko iskri (v vse smeri).

B Krvna skupina A zavida skupini B, ker so B-ji tako kulski, skupino B pa moti, ker jih skupina A duši s svojimi čustvi. Zveza dveh enakih krvnih skupin je lahko raj na zemlji, toda če so vajine želje povsem drugačne, tudi pekel.

AB Ta zveza je odvisna od AB-ravnovesja. Če je del B močnejši, bosta lahko imela veliko izzivov, če v zvezi prevladuje A, pa bosta lažje ohranjala ravnovesje. Če obe krvni skupini upoštevata zasebnost drugega, je na obzorju solidna zveza. Bingo! Zadela sta jackpot. Obe krvni skupini imata močna čustva in se dobro razumeta.

0 Ja, nasprotja včasih dobro delujejo, čeprav je skupina A zelo občutljiva in ima skupina 0 močan karakter. Nasprotja se privlačijo. Skupina 0, ki je potrpežljiva in previdna, uživa v ekstrovertiranosti skupine B. Kompleksna osebnost skupine AB lahko pripelje do težav z zelo direktno skupino 0, ko gre za nohte, pa delujeta kot super tim. Redka kombinacija, ki temelji na iskrenosti in zaupanju. Vse je dobro, dokler ne začneta tekmovati drug z drugim.

Besedilo: Petra Arula, Ilustracije: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri