Bele nevarnosti v naši prehrani

Zagovorniki zdravega prehranjevanja nas že dolgo svarijo pred peterico 'belih' nevarnosti v naši vsakodnevni prehrani.

5. 2. 2010

Mednje spadajo:

  • bela moka,
  • belo mleko,
  • bela sol,
  • bela maščoba
  • in beli sladkor.

Bela živila so industrijsko procesirana, kemično obdelana in zato biološko manjvredna. Ko je tudi uradna medicina začela prepoznavati zdravstvene nevarnosti, povezane z uporabo belega sladkorja v prehrani, so se na trgu hitro pojavila umetna sladila (ki pa so prav tako zdravstveno sporna).

Še to!

Srhljive številke!

V Sloveniji smo vrsto let v povprečju odkrili 3.500–3.800 novih rakavih bolnikov na leto, zdaj pa je to število poskočilo na več kot 10 tisoč na leto. Ne gre samo za staranje prebivalstva, ampak je v igri predvsem kemični pritisk. Večino strupov dobimo s hrano in vodo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri