Bele nevarnosti v naši prehrani

5. 2. 2010
Bele nevarnosti v naši prehrani

Zagovorniki zdravega prehranjevanja nas že dolgo svarijo pred peterico 'belih' nevarnosti v naši vsakodnevni prehrani.

Mednje spadajo:

  • bela moka,
  • belo mleko,
  • bela sol,
  • bela maščoba
  • in beli sladkor.

Bela živila so industrijsko procesirana, kemično obdelana in zato biološko manjvredna. Ko je tudi uradna medicina začela prepoznavati zdravstvene nevarnosti, povezane z uporabo belega sladkorja v prehrani, so se na trgu hitro pojavila umetna sladila (ki pa so prav tako zdravstveno sporna).

Še to!

Srhljive številke!

V Sloveniji smo vrsto let v povprečju odkrili 3.500–3.800 novih rakavih bolnikov na leto, zdaj pa je to število poskočilo na več kot 10 tisoč na leto. Ne gre samo za staranje prebivalstva, ampak je v igri predvsem kemični pritisk. Večino strupov dobimo s hrano in vodo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ