Bacili: Nalezeš se jih lahko v telovadnici

Bacili, ki so lahko nevarni, mrgolijo po opremi za telovadbo. K sreči si lahko varna pred njimi že z nekaj preprostimi potezami ...

Bacili: Nalezeš se jih lahko v telovadnici (foto: Shutterstock) Shutterstock
25. 12. 2011

Z uporabo rokavic za fitnes ...

"Ki vpijajo pot in preprečujejo neposreden stik z držali fitnes naprave, ali z razkuževanjem držal fitnes naprav pred vadbo in umivanjem ter razkuževanjem rok po vadbi," svetuje Tadeja Mantel Hauptman, spec. druž. med., dr. med.

Virusi prehlada in gripe

Ti virusi živijo še nekaj ur ali dni na kljukah, ročajih, utežeh in drugih trdih podlagah.

Po uporabi telovadne opreme se ne dotikaj obraza, preden si ne umiješ rok z milom. In – seveda – izogibaj se opreme, ki jo je uporabljal nekdo, ki je kaš­ljal in kihal.

Glivične okužbe

Glivice rastejo na toplih, vlažnih območ­jih, kot so športna obutev, garderobna tla, tla v bazenih in savnah ter podlagah za jogo.

Med prhanjem in preoblačenjem imej obute natikače, podlago pa obriši z razkužilom (ali še bolje, prinesi svojo podlogo).

Besedilo: Petra Arula, foto: Shutterstock, promocijski material. Za strokovno pomoč pri pripravi članka se zahvaljujemo Tadeji Mantel Hauptman, spec. druž. med., dr. med. (www.lantana.si).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri