Atkinsonova dieta ni zdravju škodljiva

Atkinsova dieta, ki zagovarja uživanje prehrane z malo ogljikovimi hidrati, po mnenju znanstvenikov s Harvarda ni zdravju škodljiva.

12. 12. 2006

Četudi zdravniki neprestano ponavljajo, da je Atkinsonova dieta, ki temelji na prehrani z zelo malo ogljikovimi hidrati (brez testa in riža), zelo resna grožnja zdravju, pa najnovejša odkritja potrjujejo, da na mesu, maščobah in zelenjavi temelječa prehrana ne povzroča zamašenih krvnih žil in različnih srčnih obolenj.

Zdravniki tako trdijo, da se ljudjem, ki jim ta tip prehrane pomaga ohranjati idealno telesno težo, ni potrebno bati posledic za zdravje.

Čeprav torej Atkinsonova dieta ni škodljiva, pa po drugi strani, vsaj tako trdjio na Harvardu, ne vpliva na izboljšanje splošnega zdravstvenega stanja organizma.

’Naše raziskave so pokazale, da dieta, ki temelji na beljakovinah, ni povezana z razvojem kardiovaskularnih obolenj pri ženskah. Ta dieta, tako kot vsaka druga, sama po sebi nosi določeno stopnjo tveganja za zdravje, vendar če jo dopolnjujemo s sadjem, ima pozitiven učinek na organizem’, pravi avtor raziskave Thomas Halton.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri