Tvoje telo na divjo sobotno noč

Kaj se dogaja v tvojem telesu in glavi v času med prvo pijačo in potjo domov (skupaj z neznancem ali dvema)?

5. 7. 2013

Osem zvečer: prva pijača

Alkohol se iz krvnega obtoka hitro premika proti možganskim centrom užitka, kjer prebudi dopamin in serotonin, snovi, ki te zazibljeta v prijetno razpoloženje. Kar naenkrat se ti prepir, ki si ga popoldne imela z mamo, ne zdi več tako grozen, in prešine te, da si bivšega fanta že skoraj prebolela. Bolečina, ki si jo prej čutila v hrbtu, izgine, v trebuhu te začne prijetno ščemeti in zdi se ti, da se boš zdaj zdaj zaljubila.

Devet zvečer: po treh pijačah

Receptorji za 'srečne snovi' v tvojih možganih se močno utrudijo – preveč sreče kar naenkrat, ne zmorejo več. Tvoja percepcija sveta se je močno spremenila: obkrožajo te sami krasni fantje ... čeprav te večina grabi za prsi.

Deset zvečer: koliko sem že spila?

Alkohol je 'prerezal žičko' med možgani in mišicami in ti si čistoooo meeeehka. Kar razlezla bi se. Zelo se moraš potruditi, da prideš do veceja, ne da bi bilo videti, da jih imaš že nekaj v riti. Na stranišču se usedeš na desko, kar sredi dneva ne bi nikoli storila, saj si obsedena s higieno. Od 'sosede' pri umivalniku si izposodiš glos, čeprav je jasno, da ima herpes, ki ga je mogoče opaziti iz aviona. Ne, tebi se ne more zgoditi nič hudega!

Enajst zvečer: kaj se dogaja z mano?

Postajaš zelo čustvena in začneš iskati ramo, na kateri bi se lahko zjokala. Popolnemu neznancu poveš vso svojo življenjsko zgodbo, vključno z najbolj delikatnimi detajli: ta gospod, katerega imena se jutri ne boš spomnila, ve, kdaj si izgubila nedolžnost, kako si enkrat seksala z dvema, da se ti zdi, da ima tvojo mama afero s sodelavcem, ki je tako oduren, da se ga ne bi dotaknila s prstom.

Polnoč: Mi lahko kdo pokliče taksi?

Po štirih urah pitja je tvoje telo vključilo sistem samopreživetja, zato se nenadoma zaveš, da bi bilo zate veliko bolje, če bi zapustila prizorišče. Nekdo ti pokliče taksi, in medtem ko čakaš na prevoz, si sezuješ čevlje. Tvoji prsti so polni žuljev, ki jih boš zdravila še kar nekaj časa, a očitno je, da bolečine zaradi alkoholne anestezije sploh nisi čutila. Poslovnež, ki stoji ob tebi, da bi šel s tabo domov, pa naenkrat ni več podoben mistru Slovenije ... Na pomoč!

Devet zjutraj: čas povračila

Čeprav si zaspala kot ubita, se nisi naspala. Spomniš se, da si pred spanjem na balkonu pokadila še nekaj cigaret in napisala nekaj neumnih SMS-sporočil. Spat si šla okrog druge ure zjutraj. Ker nisi le neprespana, ampak tudi dehidrirana, je tvoje počutje zares zanič. Vsa pretirana sreča prejšnjega dne se je spremenila v čudno melanholijo, ki je sploh ne razumeš. Poslovnež je klical že 15-krat. Petnajstkrat???

Pripravila: Tina Torelli

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri