Ali pravilno ščetkaš zobe?

Svojega princa boš zagotovo očarala tudi z nasmehom. Samozavestnim nasmehom, da ne bo pomote. Saj to menda že veš, kajne? Zato poskrbi za svoje popolne zobke ... s pravo izbiro zobne paste in z rednim ter pravilnim ščetkanjem.

Za čudovit nasmeh... (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 6. 2012 | Promocijsko sporočilo

 Pravilno ščetkanje zob

Glavo zobne ščetke drži pod kotom 45 stopinj glede na zobe in slednje nežno ščetkaj z majhnimi krožnimi gibi (okoli 20 potegov po zobu). Zobno ščetko obrni tako, da boš zobne obloge odstranjevala z dlesni proti zunanjemu robu zob.

Postopek ponovi na vsakem zobu in poskrbi, da bodo vse zunanje površine zob ter dlesni očiščene. S ščetko nežno očisti notranjo površino prednjih zob, nato zobno ščetko obrni proti zunanjemu robu zob.

Poščetkaj ravne površine zob, ki jih uporabljate za grizenje in žvečenje, nato očisti še zadnje in sprednje predele.

Nežno, vendar temeljito poščetkaj tudi jezik, da odstraniš bakterije, nato z vodo splakni ustno votlino ter ščetko.

Kako lahko poskrbiš za še bolj bel nasmeh?

Barva zob je pri vsakem posamezniku edinstvena, tako kot barva kože, a žal ni vedno tako bela, kot bi si želeli. Izguba beline zob je popolnoma naraven proces, ki pa je iz estetskih razlogov razumljivo nezaželen.

Splošno mišljenje, da je belina zob odvisna od barve sklenine, je napačno. Sklenina je namreč prozorna, skoznjo pa preseva dentin (zobovina); sčasoma, ko se sklenina tanjša, do izraza vse bolj prihaja rumenkasto obarvan dentin, ki je pod njo.

Dentin se lahko obarva zaradi uživanja določenih vrst hrane in pijače, kot so kava, čaj, rdeče vino, zaradi kajenja, pa tudi zaradi drugih okoliščin, na katere večinoma ne moremo vplivati.

Na tržišču se pojavlja veliko izdelkov, ki pomagajo narediti zobe bolj bele, vendar previdnost ni odveč, saj lahko redna uporaba nekaterih izdelkov pripomore k dodatnemu tanjšanju sklenine.

Aquafresh je predstavil novo formulo za belino zob z mikrodelci, ki naredijo zobe bolj bele, hkrati pa ustvarijo zaščitno plast, ki pomaga ohranjati belino. Rezultate nove formule z mikrodelci so potrdile klinične raziskave.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri