Afte? Prekrij in uživaj!

Se ti je na notranji strani ustnic ali lic, na jeziku, mehkem nebu ali celo v žrelu naredila majhna, a boleča tvorba? Je teh ustnemu herpesu podobnih razjed celo več? Naj ti povemo, da se tem belim, okroglim in rdeče obrobljenim nadlogam reče: afte.

5. 11. 2013 | Promocijsko sporočilo

Kaj so vzroki za nastanek aft?

imunoglukanStrokovnjaki si še niso enotni glede vzrokov za nastanek aft.

Znani so le nekateri dejavniki, med katerimi so najpomembnejši dedni dejavniki, določena vrsta hrane (orehi, ananas, nekatere vrste sira ...), redka zdravila, stres, hormonske spremembe in oslabljen imunski sistem (Namig: Imunoglukan P4H®).

Afte se lahko pojavijo večkrat na leto in na različnih mestih. Najpogosteje se pojavijo na dlesni, notranji strani lic, notranji strani ustnic in na nebu.

Kako si lahko pomagaš sama?

Zdravljenje temelji predvsem na zaščiti aft in na lajšanju bolečine. Laboratorij Urgo ponuja inovativno rešitev za zaščito bolečih aft. Urgo s filmogel tehnologijo na rani ustvari tanko in fleksibilno filmsko plast, ki afto ali manjšo razjedo učinkovito zaščiti pred draženjem, ki ga povzročajo hrana, slina in bakterije. Posledično takoj po nanosu ublaži bolečino, vodoodporna plast pa je obstojna do 4 ure.

Navodila za uporabo Urgo filmogela za afte

S plastično lopatico zajemi primerno količino filmogela in ga razmaži prek celotne površine afte ali ustne razjede. Počakaj 10 sekund, da se gel posuši. Nastane vodoodporna filmska plast, ki je odporna do 4 ure. S pomočjo praktične lopatice je omogočen preprost nanos tudi na težje dostopne predele.

Uporabi tudi Urgo filmogel proti herpesu

Če se ti je pojavil herpes na ustnicah, pri Urgu priporočajo uporabo Urgo filmogela proti herpesu, ki dokazano deluje v vseh fazah razvoja herpesa in ga učinkovito ter hitro odpravi.

Prekrij in uživaj!

UrgoUrgo filmogel za afte – inovativna rešitev za ustno sluznico:

  • hitro ublaži bolečino
  • skrajša čas celjenja
  • učinkovito zaščiti afto ali ustno razjedo na ustni sluznici
  • tvori nepropustno in obstojno filmsko plast

Na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Več informacij boš našla na spletni strani www.urgo.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri