Adijo, spomladanska utrujenost! (4 nasveti svetovalke za zdravje)

Te je ohromila zoprna spomladanska utrujenost? Narava se prebuja, ti pa potrebuješ dolgo zimsko spanje?!

Adijo, spomladanska utrujenost! (4 nasveti svetovalke za zdravje) (foto: Unsplash.com/Bruce Mars) Unsplash.com/Bruce Mars
22. 4. 2018

Da bo cingljanje zvončkov in trobljenje trobentic razveselilo tudi tebe, upoštevaj nasvete svetovalke zdravega načina življenja in avtorice knjige Dobro jutro, zdravje Tajče Pavček iz Ekolife Natura in hitro boš zadehtela tudi sama.

1. Zvečer pojdi v posteljo najpozneje do 22. ure.

Ritem narave narekuje našemu telesu, da je za fizični počitek idealen čas med 22. in 2. uro, za psihični počitek pa med 2. in 6. uro zjutraj.

Spanje je čas, ko se naše telo ustavi in v sebi izvede vsa potrebna 'popravila'. Takrat je na mini postu. Okrepi imunski sistem in se pripravi na novi dan, prav tako se obnavljajo vsi glavni organi, stare celice nadomestijo nove, um se sprosti in uredi svoje misli. Ponoči poteka tudi izredno pomembno napajanje z energijo, skratka regeneracija celega telesa. Spanje igra nadvse pomembno vlogo tudi pri spomladanski utrujenosti.

2. Ko vstaneš, si pripravi sveže stisnjen sok limone, ki ga zmešaj s toplo vodo.

Po želji lahko dodaš pol žličke medu.

Limonov sok spodbuja izločanje toksinov iz telesa, dvigne raven energije in pomaga pri slabi prebavi, pri hujšanju, zmanjšuje količino sluzi v telesu, dvigne imunski sistem, pomlajevalno deluje na kožo, izboljša delovanje možganov in še in še. Predvsem pa tvojemu telesu že navsezgodaj zjutraj omogoči pravi detoks. Skupaj z limonovim sokom zaužij alge chlorela, ki odlično odstranijo iz telesa tudi težke kovine. In ravno spomladi, ko je pomladanska utrujenost največja, je to idealen par za temeljito razstrupljanje.

3. Če boš zgodaj zaspala, boš brez težav vstala 20 minut prej ...

In naredila nekaj razgibalnih vaj, ki ti bodo pognale kri po žilah in te napolnile z energijo.

Preizkusi pozdrav soncu in vrtenje hulahop obroča. S pozdravom soncu boš ogrela telo, zmasirala ledvice in notranje trebušne organe ter žleze z notranjim izločanjem, odprla pljuča, tonizirala jetra, okrepila celo telo in pospešila prebavo. S hulahop obročem pa poleg tega, da okrepiš trebušne mišice, povečaš tudi povezavo s svojo žensko energijo, postaneš samozavestnejša in odločnejša. V ritmu naših bokov je moč in odločnost in to bo zagotovo pregnalo spomladansko utrujenost.

4. Ko bo zunaj dovolj toplo, se zjutraj bosa sprehodi po jutranji rosi,

ki bo odlično prekrvavila tvoje telo in te napolnila z energijo.

Začni z nekaj minutami in stopnjuj do največ 10 minut. “Hoja po jutranji rosi ima izredno zdravilen učinek, vendar največ 10 minut, pozneje je učinek ravno nasproten,” opozarja svetovalka zdravega načina življenja, saj zemljo preplavljajo negativno nabiti elektroni, ki v stiku z bosimi stopali prodrejo v človeško telo in nevtralizirajo pozitivno nabite proste radikale in toksine.

Besedilo: PETRA ARULA,
Fotografija: Unsplash.com/Bruce Mars

Preberi še: 5 top vaj za raven in (hudo) seksi trebušček

Priporočamo tudi: Vikend recept: Matcha panna cotta torta (veganska, brez glutena in predelanih sladkorjev)