6 univerzalnih korakov do dobre volje in obilje energije!

Zate imamo pripravljenih 6 univerzalnih nasvetov, s katerimi se boš že v nekaj dneh dodobra napolnila baterije in se spravila v top psihično in fizično formo!

7. 8. 2012

Čeprav smo prepričani, da jih vse že dobro poznaš, naj te nanje še enkrat spomnimo ...

1. Pij vodo!

Ljudje smo izgubili naravni občutek za žejo, zato ga moramo nadomestiti z načrtnim pitjem vode.

Voda je potrebna tudi za pravilno presnavljanje; pri tem pa velja osnovno pravilo, da je za vsakih tisoč kalorij treba popiti liter vode. Žejen človek ne

more dobro delati in misliti.

2. Pojdi na zrak!

Tudi če je grdo vreme, pojdi na zrak. Če se ti ne ljubi teči, pojdi na sprehod, dihaj, nabiraj energijo. Če je sončno, se soncu nastavljaj vsaj 15 minut. Počutila se boš kot prerojena.

3. Reci NE mastnim jedem

Mastne jedi povzročajo utrujenost, zato jih ne jej v velikih količinah. Privošči si raje kakšno lahko solato ali zelenjavno juhico, uporabljaj začimbe,

kot sta ingver in kajenski poper, ki ti bosta pognala kri po žilah.

4. Dovolj spanca!

O ja, še enkrat bomo ponovili, redno spanje je izrednega pomena, da smo ves dan čili in polni energije, pa še lepotilen in pomlajevalen učinek ima. Pojdi v posteljo vsak dan ob približno isti uri, boš videla, kako spočita se boš počutila že v tednu dni.

5. Veliko migaj!

Ne le svež zrak tudi miganje je zelo pomembno za našo dobro voljo in energije. Vsaj trikrat na teden si omisli rekreacijo, pleši ob dobri glasbi ali plavaj v bližnjem bazenu, samo nikar vse dni ne posedaj pred računalnikom in televizijo.

6. Slaba volja

Če te pesimistični naslovi v časopisih spravljajo v slabo voljo, jih ne beri. Pesimizem ti samo krade energijo in ti jemlje voljo do novih idej in pustolovščin. Okej, dobro se razburi nad politiki in finančniki, nato pa zamahni z roko in si reci, da ti že ne bodo grenili življenja in načenjali zdravja. Jap, dobra volja je najboljša, pa če se sliši še tako osladno.