6 super vaj za seksi telo in pomirjen um

Telovadbo tega meseca je pripravila Taryn Toomey, ustanoviteljica The Classa v New Yorku – joga telovadbe, podobne vojaškim pripravam. Njena slavna stranka je tudi Naomi Watts.

6 super vaj za seksi telo in pomirjen um (foto: Perry Hagopian) Perry Hagopian
11. 2. 2015

Ta hibridna telovadba – joga, vaje za moč in kardio – je kot terapija, zato si navij glasbo in se prepoti.

Udarni skleci

Skleci

Postavi se v začetni položaj za sklece. Z ramami v ravnini dlani, z zravnanimi dlanmi in razprtimi prstmi dvigaj roko, dokler je ne dvigneš do ravni prsi.

Z roko udari v tla, medtem ko se spuščaš v skleco. Dvigni se gor in z levo roko ponovi osemkrat, potem pa ponovi osemkrat še z desno roko. Nadaljuj z izmenjavami rok celoten glasbeni komad.

Brce gor

Brce

Poklekni na tla na vse štiri s koleni pod boki, na podlakteh pa ujemi ravnotežje s komolci v širini ramen.

Pokrči levo nogo in upogni koleno za 90 stopinj, potem pa močno potisni nogo navzgor in jo dvigni najvišje, kar lahko. Spusti nogo, dokler se koleno ne dotakne tal, potem pa spet potisni. Ponavljaj med trajanjem enega glasbenega komada, nato pa zamenjaj nogo za naslednji komad.

Dotik s prsti

Dotik

Ulezi se na tla z upognjenimi koleni in rokami, položenimi ob strani, ritko dvigni malo od tal.

Brcni s prsti leve noge navzgor in nogo čim bolj zravnaj. Upogni koleno in spusti nogo, da se s prsti dotakneš tal, potem pa spet brcni. Z vsako nogo ponavljaj toliko časa, kolikor traja en glasbeni komad.

Nihajoči skoki

Skoki

Z nogami v širini bokov in rokami ob strani se postavi pokonci. Poženi se in premikaj iz počepa v stoječ položaj za 30 bitov ritma.

Počepni in skoči, medtem ko zanihaš roke navzdol in za seboj za 30 bitov ritma. Menjaj premikanje in skači toliko časa, kolikor traja en glasbeni komad.

Plosk pred rameni

plosk

Počepni na tla, pete naj bodo pod ritko. Roke dvigni do višine prsi in rahlo upogni komolce. Z dlanema, ki sta obrnjeni druga proti drugi, ploskaj toliko časa, kolikor traja en komad.

Zen finale

Zen

Usedi se s prekrižanimi rokami, vzravnanim hrbtom in rokami. Počivaj z dlanmi, položenimi na kolena in obrnjenimi navzgor. Zapri oči in dihaj nekaj minut.

Po predlogi Liz Plosser priredila Petra Arula
Fotografije: Perry Hagopian

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri