6 načinov, kako rešiti svoje prsi

Čeprav vse punce vemo, da si je dobro, da si prsi redno pregledujemo, si preredko vzamemo čas za domači check-in. Tvoja oktobrska cosmo naloga je bila: vzemi si nekaj minut in odkljukaj svojo dolžnost.

6 načinov, kako rešiti svoje prsi (foto: Getty images) Getty images
15. 11. 2014

Imaš 30 sekund?

Reci hvala

Naslednjič, ko ti luštni natakar prinese kavo, se mu zahvali. Hvaležne osebe so navadno bolj optimistične, kar je lastnost, ki krepi imunski sistem ti pomaga braniti se proti raku.

Imaš 1 minuto?

Ugasni luč

Nadeni si masko za spanje. Raziskave kažejo, da imajo ženske, ki delajo ponoči ali živijo v predelih, kjer je zunaj veliko svetlobe, višje tveganje za raka dojke. Maska bo zmanjšala izpostavljenost svetlobi.

Imaš 5 minut?

Dihaj

Dolgoročni stres lahko odpre vrata raku dojke. Poskusi dihati (vdihuj skozi nos in izdihuj skozi usta), da boš zmanjšala srčni utrip in krvni tlak. Če ti čas dopušča, pa pojdi vsaj enkrat tedensko na jogo.

Imaš 15 minut?

Preglej svojo torbico za kozmetiko

Raziskovalci povezujejo raka s kemičnimi snovmi v kozmetiki, kot so parabeni in ftalati. Svojo kozmetiko preveri po seznamu EWG na ewg.org/skindeep/.

Imaš 30 minut?

Pojdi 'lovit' ribe

Za večerjo si pripravi lososa! Raziskave kažejo, da ena do dve porciji rib iz hladnih morij (ki so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami) zniža tveganje za raka dojke pozneje v življenju.

Imaš 1 uro?

Zmigaj ritko

Pojdi plesat z najboljšimi prijateljicami. Raziskave kažejo, da imajo ženske, ki telovadijo vsaj eno uro na dan, 12-krat manjše tveganje za raka dojke v primerjavi z ženskami, ki ne telovadijo.

Prevedla in priredila: Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri