5 zdravih prigrizkov, ki jih ima Kim Kardashian vedno v hladilniku

Preveri, s čim je založen hladilnik postavne 35-letnice.

5 zdravih prigrizkov, ki jih ima Kim Kardashian vedno v hladilniku (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2016

Da ima slavna mamica dveh otrok trenutno noro hudo postavo, že veš. Da je do nje po porodu prišla s pomočjo Atkinsonove diete, morda tudi. Kar pa skoraj zagotovo še ne veš je, po čem Kim Kardashian poseže, ko jo zagrabi lakota.

“Trenutno res striktno sledim svoji dieti, zato imam tudi v svojem hladilniku zdrava živila,” pravi Kim, ki ji je pomembno predvsem to, da so prigrizki v njenem hladilniku sveži in preprosti.

Gre za zelo specifične napitke in živila, ki so takoj na voljo za zaužitje.

5 zdravih prigrizkov, ki jih ima Kim vedno v hladilniku so ...

1 Narezek puranjih prsi

“To je eden mojih najljubših prigrizkov, ki je tudi odličen vir beljakovih” pravi Kim. 

Pusta perutnina se je znašla tudi na seznamu 16 koristnih živil pri dietah, ki ga je spisala Darja Vrečar, uni. dipl. inž. živ. teh.: “Pusta perutnina je nepogrešljiv del diete za zmanjševanje telesne teže. Je izjemen vir beljakovin, ne vsebuje ogljikovih hidratov in je hkrati nizko maščobno živilo, ki vsebuje malo holesterola. Najpogosteje se na naših krožnikih znajdejo puste puranje ali piščančje prsi. Obe vrsti sta izvrsten vir živalskih beljakovin, ki so pri hujšanju bistvenega pomena,” piše Vrečarjeva.

2 Breskov čaj

"S tem napitkom sem obsedena. Je super osvežilen in idealen za vroče poletne dni," navdušeno pove Kim, ki prisega na znamko Snapple’s Diet Peach Tea.

Dejansko gre za zeleni čaj, za katerega je znano, da lahko pomaga pri izgubi telesne teže, z dodatkom breskve

"Zeleni čaj vsebuje polifenole in tein, ki na nas delujeta podobno poživljajoče kot kofein v kavi. Obe snovi v organizmu povečata termogenezo in prispevata k oksidaciji maščob. Priporočljivo ga je uživati večkrat na dan, z njim lahko nadomestimo tudi kavo," poudarja Vrečarjeva.

In še naš nasvet: Namesto, da breskov zeleni čaj kupuješ, si ga pripravi sama. Super recept smo našli tukaj!

3 Palčke sira

"Še en prigrizek, ki ga imam zelo rada. Sir je odličen vir beljakovin in kalcija, palčke pogosto jem skupaj s puranjimi prsmi, so pa tudi pripročen prigrizek, ki ga poješ na poti," pove 35-letna zvezdnica.

Predlagamo, da si svoj najljubši sir narežeš na trakove. Ko te bo zgrabila lakota, tako samo odpreš hladilnik in si privoščiš palčko sira.

4 Sok iz aktivnega oglja

Gre za velik prehranski hit, ki v Sloveniji še ni toliko popularen in okoli katerega je nastalo kar nekaj polemik glede tega, ali je v resnici tako zelo zdrav.

Kar smo o aktivnem oglju lahko prebrali na spletu, predvsem poudarjajo "detox" učinek, ki naj bi ga imel na naše telo. Povsod pa se pojavljajo tudi svarila, da ga ni priporočljivo uživati v prevelikih količinah, zato na tem mestu opozorilo: previdno z uporabo aktivnega oglja!

Kim prisega na sok iz aktivnega oglja znamke Pressed Juicery Activated Charcoal Lemonade, za katerega pravi, da je odličnega okusa in ima veliko vitamina C.

5 Probiotični napitek

Kardashianova prisega na Bio-K Probiotic, za katerega pravi, da dobro vpliva na njeno prebavo in imunski sistem. Točno tega napitka v naših trgovinah sicer ne boš našla, obstaja pa kup drugih podobnih izdelkov s praktično identičnimi ugodnimi vplivi na tvoje zdravje. 

Če te zgrabi lakota in imaš v hladilniku jogurt, brez slabe vesti posezi po njem. Poznaš 10 presenetljivih pozitivnih učinkov jogurta?

Ne spreglej še članka: Katera zdrava živila potrebuje prav tvoje telo? Preveri!

Po članku avtorice Gabrielle Olya priredila Loti