5 super vaj, ki jih lahko narediš kar v postelji

Jogistka Tara Stiles, avtorica nove knjige Make Your Own Rules Diet, je pripravila prebujajočo jutranjo telovadbo, ki naj odslej postane tvoja dnevna rutina. Telovadba bo pretegnila vse tvoje mišice in te spravila v dobro voljo. 

Današnji dan bo čudovit! (foto: Perry Hagopian) Perry Hagopian
11. 1. 2015

1. Jutranje razgibavanje

Sedi na posteljo s prekrižanimi nogami, ravnim hrbtom, roke pa naj počivajo na kolenih. Dvigni roke nad glavo. Z levo roko se primi za desno zapestje in ga potegni v levo stran. Drži pet vdihov, nato zamenjaj z drugo roko.

joga

Kako ne pritisniti tipke za dremež: Telovadi kar v pižami in si že zvečer predstavljaj, kako dobro se boš počutila po vadbi. Budilko prestavi na drugo stran sobe, da boš zjutraj prisiljena vstati iz postelje. In ko si enkrat pokonci, si pokonci!

2. Na vrhu sveta

Stopi na posteljo z nogami v širini bokov. Dvigni desno nogo in jo stisni k sebi z rokami. Stopalo na tleh naj bo vzravnano s tvojim telesom. Zadrži za pet vdihov, nato popusti in zamenjaj nogo.

joga

Nato iztegni roki proti stropu in naredi obliko V. Dvigni desno nogo, stopalo noge pa nasloni k drugi nogi (kot na fotografiji). Zadrži za pet vdihov, nato zamenjaj nogi.

Drži linijo! Takšna vaja na postelji zahteva kar nekaj ravnotežja, zato ni čisto nič narobe, če na začetku zdržiš le za en vdih ali dva.

3. Srečna bojevnica

Postavi se na posteljo, nato pa z eno nogo stopi nazaj (kot na fotografiji), pri tem pa obrni svoje telo za 90 stopinj.

joga

Naj bosta tvoji stopali trdno na postelji, nato pa prednjo nogo nekoliko upogni, iztegni isto roko, drugo pa položi na nasprotno nogo. Zadrži za pet vdihov, nato zamenjaj strani.

4. Za trebušne mišice in hrbet

Postavi se v položaj stabilizacije na postelji, uprta na podlaket in prste na nogah. Zadrži za pet vdihov.

joga

Ti je pretežko? Če pri katerikoli vaji začutiš trenutek šibkosti, poskusi sprostiti in zmasirati območje okoli obrvi. Tudi sicer ti bo ta sprostitvena tehnika prišla zelo prav.

5. Raztegni se in zasij

Postavi se ob posteljo, roke pa iztegnjene postavi na rob postelje. Stopi nekaj kratkih korakov nazaj, tako da bodo roke, tako kot tudi tvoje telo, povsem raztegnjene.

joga

Zadrži pet vdihov, nato stopi korak proti postelji in stresi telo. Ponovi dvakrat.

Preizkusi v službi! To je odlična vaja, ki jo lahko izvajaš tudi na delovnem mestu – da se malce sprostiš.

Po predlogi Liz Plosser priredila Lola Agnič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri