Top 3 pomembni nasveti za nego prsi pozimi

Ko je zunaj mrzlo, tvoj parček potrebuje posebno nego.

Top 3 pomembni nasveti za nego prsi pozimi (foto: Profimedia) Profimedia
9. 1. 2017

1. Pogosto navlaži kožo na prsih

Ker je v mrzlem zimskem zraku malo vlage, se koža na prsih in dekolteju rada vname, začne srbeti in včasih tudi luščiti.

Vlažnost kože boš ohranila tako, da po prhanju zjutraj in pred spanjem uporabiš neodišavljeni vlažilni losjon, ki ga izdatno vtreš v kožo. Uporabiš lahko tudi olje za nego telesa.

2. Daj jim dovolj zraka

Pri nizkih temperaturah se vsi odenemo v topla oblačila, vendar se je treba izogibati nošenju debelih puloverjev in sintetičnih bluzic, ki zadržujejo vlago ter tako omogočajo rast glivic in bakterij, ki povzročajo mozoljčke.

Da bo koža na tvojem dekolteju ostala čista in zdrava, nosi raje več plasti tanjših, zračnih oblačil (na primer čez puli si obleci jopico, namesto da si nadeneš debel volnen pulover) iz naravnih vlaken, kot sta svila in bombaž.

3. Skrbno jih preglej

Glede na to, da imaš zgornji del telesa ves čas zavit v oblačila, verjetno manj pogosto pregleduješ svoje prsi, zaradi česar se zmanjša možnost, da bi opazila in zatipala spremembo, ki bi lahko naznanjala kaj resnega.

Enkrat na mesec, najbolje 7. do 10. dan po končani menstruaciji, si pod prho pretipaj prsi (najlažje boš to storila namiljena), v vseh smereh: krožno, vzdolž dojke, od bradavice proti robu dojke ter pod pazduho.

"Pri vsaki spremembi, ki traja več kot en mesec, obišči zdravnika, ki bo presodil, ali je sprememba nevarna ali ne. Pa četudi je rak v mladosti prej izjema kot pravilo," svetuje dr. med. Mojca Senčar.

Napisala Amrak Zalokar

Preberi še: To je pomembna na stvar, ki jo MORAŠ vedeti, če se briješ tam spodaj in VIDEO: Top vaje, s katerimi se boš za vedno znebila podbradka!

Priporočamo tudi: Poglejte, kaj se zgodi, če nariban ingver enakomerno razporedite po obrazu!